Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz: "Fenerbahçe’ye değil hakemlere yenildik!"

 Muhabir
Konyaspor Kulübü Başkanı Ömer Korkmaz: "Fenerbahçe’ye değil biz hakemlere yenildik" dedi.

Konyaspor Kulübü Başkanı Ömer Korkmaz, hakem kararlarından memnun olmadıklarını söyledi.

Korkmaz, Trendyol Süper Lig'in 19. haftasında konuk ettikleri Fenerbahçe'ye 3-2 yenildikleri maçın ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

BU LİG İKİ TAKIMDAN İBARET DEĞİL

Sahada iyi mücadele ettiklerini ifade eden Korkmaz, "Bu lig sadece iki takımdan ibaret değil. Bundan sonra düşme veya kalma maçları her takım için daha değerli." dedi.

Korkmaz: Anadolu takımlarının sonu belli olan maçları oynamaması gerektiğini ifade ederek, “Anadolu takımları olarak zaten para kazanamıyoruz bu maçlarda. O zaman oynamayalım bu maçları doğrudan bitsin” dedi.

OYUNCULARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ

Ömer Korkmaz, “Bugün burada çok farklı bir mücadele vardı. Aslında iki taraf içinde çok güzel mücadele vardı. Bu bir kronik yara haline geldi. Bu lig sadece iki takımdan ibaret değil. Buraya odaklanmamız gerekiyor artık. Bundan sonra her maç daha değerli. Düşme-kalma maçları, yukarıya oynayan Anadolu takımlarının pozisyonu. Bu gün sahada şunu gördük, büyüklerimiz, hakem hocalarımız yorumlayacaktır. Bizlerde Anadolu takımları olarak bu kararlardan tatmin olmak istiyoruz. Ama bunların devam etmesi her Anadolu kulübünün canını yakıyor. Dün Fenerbahçe kulübü aslında bir fragman yayınladı, bu günü de işaret etmiş olabilir. Benim gördüğüm Fenerbahçeli en az 3 sarı kartı vardı. Edin Dzeko’nun yaptığı hareket kırmızı karttı. Sahada hakem yok, var odasında hakem yok, korner olmayan bir pozisyondan 2’nci golü yiyoruz. Bunlarla nereye kadar gideceğiz bilmiyorum. Bu gün Prip’e atılan dirsek Kadıköy’de Fenerbahçe’nin bir oyuncusuna atılsa o penaltıyı veremeyecek miyiz? Zaten bu hakemler Türkiye’de eleştiriliyor. Sahada hakem yok, VAR’da hakem yokmuş gibi oynuyoruz. İnanın oyuncular kendi kararlarını kendi verse Fenerbahçeli oyuncular kendilerini 2 kişi eksik bırakırdı. Oyuncuların adaletlerine daha çok güveniyorum. Böyle bir süreci artık yaşamak istemiyoruz. Zaten VAR noktasında sıkıntılıyız. Bu hakemlere ödenen ücretleri Anadolu takımlarına versinler bari en azından gelirimiz olur. Zaten zor şartlarda ayakta kalan takımlarız. Bir Anadolu takımı daha ne kadar mücadele edebilir sahada. Oyuncularımızla gurur duyuyoruz. Kaybettiğimize üzülmeyelim, Fenerbahçe’ye değil biz hakemlere yenildik. Bu takımlar eğer sonu belli olan maçları oynayacaksa biz Anadolu takımları olarak zaten para kazanamıyoruz bu maçlarda. O zaman oynamayalım bu maçları doğrudan bitsin” dedi.

Türkiye'de futbolun birkaç kulüpten ibaret olmadığını aktaran Korkmaz, şunları kaydetti:

"Yabancı VAR uygulaması umarım çözüm olur. Bunu savunan biri değilim ancak Türk hakemlerimiz kendi inisiyatiflerinde bu maçları yönetsinler, baskı hissetmesinler zaten iyi maç yönetecekler. Kulüplerin yayın gelirleri düşük. Bu noktada Anadolu takımları iyi oynayarak dünyadaki seyredilme oranlarını artırabilir. Ama bu düzenle o takımların sahadaki piyonları olarak bu ligin seviyesini yukarı çıkaramayız."

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.