Selman Selim Akyüz

Selman Selim Akyüz

Konyaspor’a güç verin

Konyaspor’a güç verin

Uzun yıllardır spor gazeteciliği yapıyorum. Konya’da belki de en istikrarlı köşe yazısı yazan isimlerden biriydim ama pandemi girdiğinden bu yana hiç yazı yazmamışım. Özlemişim de açıkçası. Biraz pandemi, biraz akademik çalışmalar biraz da televizyonda yorum yapmanın etkisiyle pek yazı yazmaya hevesim olmuyordu. İsmet Çelik ile yaptığımız televizyon programından da nahoş bir şekilde ayrılmamızın ardından hevesim iyice kaçmıştı ama Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen’in basın toplantısında yeniden yazmaya karar verdim.

Nedenini merak ediyorsanız söyleyeyim: Tabi ki en önemlisi Konyaspor’un harika bir sezon geçiriyor olması. Hem de pek ihtimal verilmezken…

İkincisi ise yönetimde, teknik heyette, futbolcularda ve taraftarda gördüğüm heyecan ve samimiyet. Başkanla yaklaşık iki saat, önemli bir bölümü kayıt dışı sohbet ettik. Hukukçu olmasından dolayı konulara yaklaşımı, sorulara verdiği cevaplar, ilk günden bu yana temsilde sağladığı başarı ve en önemlisi samimi tarzıyla Konyaspor’a çok şey kattığına bir kez dahi kani oldum.

Kendi kendime “bu takım desteklenmez mi? Bu heyecana ortak olunmaz mı?” diyerek Pusula Yazı İşleri Müdürü Mustafa Özdemir’e “Yeniden yazmaya başlıyorum. Köşemi ayır” dedim.

Öncelikle Özgökçen’in toplantısından bazı notlar aktarayım. Çok önemli bilgiler verdi ve görüşlerini öğrenme fırsatı da bulduk.

Transfer konusu

“İlk yarı sıralamamız önemli. Bitireceğimiz yere göre transfere bakacağız. İkincilik üzerine plan yapıyoruz. Hoca rapor verecek. Ekonomik duruma göre bakacağız. Limite göre hareket edeceğiz. Kesin oyuncu alacağız diye de bir şey yok.

Ara transferde kimseyi göndermek istemiyoruz. Bazı oyunculara yurt içi ve dışından teklif var. Resmî ve çok ciddi teklif olursa düşünürüz.

Takımın hedefleri

Korkulan bir takım olmak istiyoruz. İstikrar önemli. Her yıl ilk 5’te bitiren bir takım olmalıyız ki rakipler ona göre bize baksın.

Fatih Şeker’in sorusu: Üç İstanbul takımı ilk kez bu kadar kötü ve takım ikinci sırada. Şampiyonluk geçmiyor mu aklınızdan?

Özgökçen: Katılmıyorum. Onlar kötü değil. Biz iyiyiz. O yüzden buradayız.

İlhan Hoca ve takım

İlhan hoca başarılı olmasa bile devam ederiz. Yönetim anlayışlarımız uyuşuyor.

Oynayan tüm futbolcular karakter olarak üst düzeyde. Buna çok önem veriyoruz. Hepsi takım için oynuyor. Takımın menfaatini ön planda tutuyor. Genç oyuncularımızın da bu yönde gelişmesini istiyoruz. Onlarla bizzat görüşüyorum.

(Bir soru üzerine) Ahmet Hassan’a hayal kırıklığı diyemeyiz. Kesinlikle diyemeyiz. Sokol ve onun arasında rekabet olması takıma katkı sağlar. Hocanın tercihlerine ve adaletine de güveniyoruz.

Mali durum

Kurdaki artışlar nedeniyle ödeme sorunu yaşamamak için çalışıyoruz. Şu an için sorun yok ama olabilir. Üstesinden gelmeye gayret edeceğiz.

Yönetim anlayışı

Oturduğun yerden yöneticilik yapılmıyor. Başka niyetleriniz, şahsi hedefleriniz yoksa ve çalışırsanız başarı da gelir. Siyaseti spor işine hiç sokmamalıyız. Kulübün menfaati için herkesle iletişim kurulabilmeli.

Bu takıma taraftar güç vermeli

Özellikle “İstanbul takımları kötü olduğu için değil biz iyi olduğumuz için buradayız” sözü beni çok etkiledi. Takıma olan güvenini, inancını çok pozitif buldum Başkan Özgökçen’in. Büyük transferler yapmadan, hedefleri olan bir genç bir hoca ve yönetimle büyük destekler görmeden buraya gelen bu takım desteklenmez mi? Şehrin ve taraftarın da güç verdiğini düşünsenize... İkinci yarı bu seviyeyi korusa, dahası üstüne çıksa neler olur düşünün? Bu tür sezonlar her yıl yaşanmaz. O yüzden ben bu heyecana ortak olmaya karar verdim. Taraftar da güç verirse 100. yıl bambaşka olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Selman Selim Akyüz Arşivi
SON YAZILAR