İbrahim Çiçekçi

İbrahim Çiçekçi

Konya’ya yapılacak iki büyük özel sektör yatırımı

Konya’ya yapılacak iki büyük özel sektör yatırımı

Pandemi sürecinde restoran, kafe, AVM’ler belki de tarihinin en zor günlerini yaşadı maddi olarak. 3 aya yakın kapalı kaldılar. Birçoğu firmasını kapattı, şubesini kapattı. Kimileri de işçi çıkarıp küçülmeye gitti.

***      ***      ***

Salgın rüzgarının kuruttuğu alanlar olduğu gibi yeşerttiği alanlar da oldu.

Endüstriyel üretim yeşeren tarafın başında geliyor.

***      ***      ***

Konya sanayisi pandemi boyunca ekonomik krizin içine girmedi diyebiliriz. Bu sözümü en son ki ihracat rakamları da destekliyor. Haziran ayında yüzde 55’lik oranda bir ihracat artışı oldu.

***      ***      ***

Üretim devam ederken, şehirde üst seviye diyebileceğimiz yatırımlar daha yapılıyor…

***      ***      ***

Yakın zamanda Konya’nın demir sektöründeki köklü bir markası Aslım Bölgesi’nde 436 bin metrekarelik bir sanayi alanını Büyükşehir Belediyesi’nden 400 milyon TL’nin(Eski parayla 400 trilyon) üzerinde bir rakama satın aldı. Bölgeye dev bir özel sanayi sitesi inşa edilecek. Bugüne kadar yapılacak en büyük özel sanayi sitesi olacak diyebiliriz. İnşaat dahil toplam maliyeti 1 milyar TL’yi geçecek bir yatırımdan bahsediyoruz. Konyalı bir babayiğidin bu denli bir yatırıma girmesi ayakta alkışlanmayı hak ediyor.

***      ***      ***

Yine Konya’da mevcutta üretim yapan bir şirketimiz büyük bir yatırım için süreci tamamladı, start veriyor. Şehirde alışık olmadığımız bir alan olan medikal sektöründe 17 milyon TL’lik bir yatırım yapılıyor. Berika Medikal tarafından kurulacak tesiste Medikal Serum Seti üretimi yapılacak. Kısa süre içinde üretime başlanmaya hazırlanılıyor. İnanın ben duyunca gururlandım ve sizlerle paylaşmak istedim.

***      ***      ***

Mevcutta hastane yatakları ve diğer gereçleri üreten Medikal 2000 gibi uluslararası çalışan bir medikal firmamız daha var biliyorsunuz. Yeni yatırımla birlikte, birçok sektörde üretim yıldızı olan Konya, medikal üretimde de yükselen bir şehir olma yolunda önemli bir kazanım elde etmiş olacak.

***      ***      ***

Yukarda bahsetmiştik ya rakamlar iyiye gidiyor diye. Dün de İstanbul Sanayi Odası’nın her yıl yayınladığı, Türkiye’nin en büyük 500 Sanayi Kuruluşu (İSO 500) 2019 listesi yayınladı.

Konya, geçen yıla göre bu yıl sayıyı 1 rakam da olsa artırdı. Enka Süt’ün, yeniden İSO 500’e girmesiyle firma sayımız 7’ye çıktı. Tabii ki bu sayı Konya için çok az. Nitekim geçmişte 12’lerde idi firma sayımız. Bugün Bursa 30 firma ile listede yer alırken, Konya gibi çok fazla vagona sahip bir lokomotifin listede 20’nin üstünde firma ile yer almasını gönlümüz çok arzuluyor.  

***      ***      ***

Ektiğimiz yatırım tohumlarının yeşermesi ile devler liginde daha üst sıralara çıkacağımızdan şüphe yok. Bu şehrin lobisi bürokratik arenada istediğimiz düzeyde olmasa da, kendi mücadelemiz ile ter temiz başarılara imza atacağımıza inanıyoruz…

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İbrahim Çiçekçi Arşivi
SON YAZILAR