Uğur Özteke

Uğur Özteke

Konya’yı yönetenler Bu düğünde idi

Konya’yı yönetenler Bu düğünde idi

Şehrimizde düğün sezonu tam gaz devam ediyor. Ve bu güzel günler arıcılığı ile de bizler, bizleri yönetenleri; o resmi protokol görüntülerinin dışında daha sıcak halleri ile görme fırsatını buluyoruz.

İzninizle bugün şehrin sorunlarından uzak daha rahat bir yazı yazmak dolayısıyla da haber olmayan konuları sizlerle küçük küçük paylaşmak istiyorum.

Pazar akşamı Karapınar ailesinin büyüğü Hasan Hüseyin Karapınar abimizin biricik oğlu Esat’ın düğünü vardı. Ve bu düğünde gördük ki Konya’yı siyasi, ekonomik, bürokratik kısaca her yönden yöneten dolayısıyla yönlendiren isimler eşleri ve çocukları ile oradaydı.

Bir kere nikâhı Karapınar ailesinin 40 yıllık aile dostu Tahir Akyürek kıyıyordu. Tahir Başkan elinde mikrofon bir acı gerçeği ikrar etmek zorunda kaldı ve “Esat ben senin doğduğun günü biliyorum. Ve şimdi nikâhını kıyıyoruz. Demek ki biz yaşlanıyoruz” deyiverdi.

Ahmet Sorgun, Kerim Özkul, Mustafa Kabakcı, Fatma Toru, Selçuk Öztürk, Uğur Kaleli, Aslan Korkmaz, AK Parti il ve ilçe teşkilatları tam kadro, belediyeler en üst düzey yöneticileri ailecek oradaydı, yine MÜSİAD başta olmak üzere iktidara yakın STK’lar başkanları ve yönetim kadroları ile masalarda, Konya ekonomisinin mihenk taşları başarılı iş adamları…. Kısaca Konya denildiği zaman hemen aklınıza gelen tüm isimler bu salonda toplanmışlardı.

Konya o akşam oradaydı görüntü çok güzel, çok hoştu. Bu vesile ile biz de Karapınar ailesi ile Antepli ailelerini bir kez daha kutluyoruz.

HÜSEYİN ÇEVİK’E

GEÇMİŞ OLSUN DİYORUZ

Bir güzel düğün haberinden sonra bir de yine ailecek şehrin birçok noktasında etkili isimlerden olan Çevikler ailesinden dostumuz Hüseyin Çevik’e geçmiş olsun demek istiyoruz. Geçirdiği apandisit ameliyatının ardından eve çıkan Hüseyin Bey’e acil şifalar diliyoruz.

BAYAN OKURLARIMIZIN TEŞEKKÜRÜ

BİRAZ DAHA HOŞUMUZA GİDİYOR

Biz gazeteciler vatandaşı eleştirmek için işin kolayına kaçar ve “Bu millet zaten okumaz. Kitap okumaz ki yerel gazete okusun”… kolaycılığına saklanırız. Ama işin özünde durum bu kadar net değildir. Karapınar’ların düğünde Bayan Akyürek’i görünce aklıma geldi. Mesela Tahir Başkan bize her fırsatta söyler, “Bizim evde en sıkı okurunuz bizim hanımdır” der. Ve biliyoruz ki Sayın Başkan ile ilgili bir şey yazmış isek ve o gün de başkan daha gazetelere göz atma fırsatı bulamadıysa ilk haberi yengeden alır. Bu vesile ile hanımefendiye en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. İşte Bayan Akyürek’i görünce aklıma geldi dediğim konu ise Sayın Hüseyin Baran ve eşi hanımefendi ile ilgili.

Dışarıdan bakıldığı zaman öyle kolay kolay gülmeyen ve inat ve aksi duruşu ile bildiğimiz Karatay Belediye Başkanı Sayın Hançerli’nin sağ koludur Hüseyin Bey. Yanılmıyorsam birkaç Başkan ile çalışan Hüseyin Bey’in de Başkan Hançerli’den bir farkı yoktur. Hatta daha dik, daha aksi ve de asla esnemeyen bir yöneticidir. (Millet böyle bildiği için böyle tarif ediyorum. Bunlar benim kanaatim değil)

İşte geçen hafta bir yerde tesadüfen Sayın Baran, eşi ve kızı ile karşılaştık. Biz tam Hüseyin Abi ile Karatay’ı sarmalıyorduk ki yenge “Uğur Bey sizi her gün okuyorum. Özellikle Konya meselelerine yaklaşımınız ve NE ZAMAN ADAM OLURUZ bölümündeki yerel cümleleriniz çok hoşuma gidiyor” deyiverdi. İşte o anda bir gazeteci için en gurur verici duyguları yaşadım. Allah şahit o anda bir çömlek altın bulsak bu kadar mutlu olamazdım. Hanımefendi’ye de buradan bir kez daha yürekten teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.

Bayan okur demişken bir küçük hatıra ile bugünü noktalayalım. Bir abimiz var arada sırada görüşür dertleşiriz. Bir gün akşam tanımadığım bir numara arıyordu, hemen “alo” dedim. Telefonda bir bayan vardı. Hanımefendi kendisini tanıttı abimizin yanında olduğunu ve telefon numaramı kendisinden aldığını söyledikten sonra bize bayan sürücüler ile çok uğraştığımı söyleyip bir güzel sitem etti. Ertesi sabah o abimizi arayarak yengeye olan saygımı ifade etmiştim.

Biz tüm okurlarımızı seviyoruz. Bizi sevmeyenleri bile seviyoruz. Çünkü sevmeseler bile bizi günlük olarak okuyorlar. Bize hakaret ederek yorumlar yapan, mailler atanları bile seviyoruz. Çünkü arada bir de olsa yanlış ve hata yaptığımızı görmemize vesile oluyorlar.

İyi ki sizler varsınız. Çünkü biz sizlerin sayesinde gazetecilik yapıp bir şeyler yazmaya çalışıyoruz. 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Şükret! istediğini elde edince şükretmek kolaydır. Sufi, dileği gerçekleşmediğinde de şükredebilendir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Numune Hastanesi önündeki tek yönlü yola ters yönden girmediğimiz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR