Mehmet Emin Bozkulak

Mehmet Emin Bozkulak

KOSGEB Destekleri

KOSGEB Destekleri

KOSGEB desteklerinden faydalanabilmek için, 3143 sayılı Kanunda tarif edilen 250’den az çalışan istihdam eden, yıllık bilanço veya net satış hasılatı 40 Milyon TL’yi geçmeyen işletme sahipleri faydalanabilirler.

 

Hedef kitleler,

 

Dahil Olanlar: İnşaat, Sanayi, Hizmet ve Ticaret Sektörleri

(Desteklerden yararlanmak isteyen işletmelerin/kurumların KOSGEB Veri Tabanında yer alması koşulu aranır.)

 

Dışındakiler: Tarım, Ormancılık, Balıkçılık, Eğitim, Sağlık, Bazı Hizmet Sektörleri*

(*Finans ve sigorta, gayrimenkul, veterinerlik, hukuk ve muhasebecilik faaliyetleri, sinema sektörü, sanat ve spor faaliyetleri, barlar, tavernalar, kokteyl salonları, diskotekler, birahaneler, kahve salonları, hamam, sauna, solaryum salonu, masaj salonu.)

 

KOSGEB veri tabanı kaydı, www.kosgeb.gov.tr İnternet Adresinden KOBİ Bilgi Beyannamesi ile KOBİ Bilgi Dokümanı Formları doldurularak gerekli olan evraklarla birlikte (İşletme Yetkilisinin İmza

Sirküleri/imza Beyannamesi, Bağlı Bulunduğu Odadan Alınmış Faaliyet Belgesi ve Ticaret/Esnaf Sicili Gazetesi) inceleme yapılmak üzere KOSGEB Hizmet Merkezine teslim edilerek süreç başlar.  Ayrıca işletme, güncel KOBİ Bilgi Beyannamesini her yıl Hizmet Merkezine teslim eder.

 

KOSGEB Destekleri aşağıdaki gibidir

 

1.KOBİ Proje Destek Programı

2.Tematik Proje Destek Programı

3.İşbirliği Güç Birliği Destek  Programı        

4.AR - GE , İnovasyon ve Endüstriyel  Uygulama Destek Programı

5.Genel Destek Programı

6.Girişimcilik Destek Programı

7.Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ  Destek Programı

8.Kredi Faiz Desteği

 

Yukarıda bahsi geçen destek konularını ilerleyen zamanlarda köşemizde anlatacağız.

 

Şimdi gelelim asıl konumuza bahsi geçen bu desteklerden faydalanmak isteyenler bu desteklerden gerçekten faydalanabiliyor mu orası tartışılır! 

 

KOSGEB’den şikâyetçi bir hemşerimiz Girişimcilik Kurusuna giderek Girişimcilik Sertifikası almış işyeri açmış ancak feryat ediyor; KOSGEB bize destek olacağı yerde biz yaptığımız muhtelif ödemelerle oradan alacağımızın kat ve katını devlete ödüyoruz kim kime destek oluyor anlamadık diyor. Bu konuyla ilgili gelen şikayetleri biriktiriyoruz derleyeceğiz ve ilerleyen zamanlarda buradan paylaşmaya çalışacağız.  

Aradığınız Destek burada yoksa?  Vazgeçmeyin!

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere selam ve dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Emin Bozkulak Arşivi
SON YAZILAR