Selman Selim Akyüz

Selman Selim Akyüz

KÖTÜYE PRİM VEREN CEZASINI ÇEKER

KÖTÜYE PRİM VEREN CEZASINI ÇEKER

Bir Malatya maçıydı. Konyaspor Aykut Kocaman’la yeni sezona büyük hayallerle başlamış ve iyi gidiyordu. Sözde tecrübeli kaleci maçın henüz başında amatör kalecinin yapmayacağı bir “hata” yaparak takımını 10 kişi bıraktı ve bütün camianın motivasyonu yerle bir oldu. 

Diyeceksiniz ki, “olmasaydı”. Evet. Bu doğru bir sitem. Olmamalıydı. Önce futbolcular sonra Aykut Kocaman ardından da yönetim, transfer hatalarının üzerine saha içi ve dışında yaptıkları hatalarla süreci kalıcı hale getirdi. Haftalarca seyircisini kahretti Konyaspor. Hoca değişti yine kötü günler bitmedi. 

Ve bir Malatya maçı daha geldi. Konyaspor ilk yarıdaki Malatya maçında başlayan çöküşünü  ikinci yarıdaki Malatya maçıyla bitirmek istiyordu. Öyle diyordu Shengelia...

Maçın ilk yarısında Konyaspor kontrollü oynadı ve Malatya’nın baskı kurmasına izin vermedi. Zaman zaman hızlı çıkışlarla etkili de oldu. İlk yarının sonunda gelen ve açıkçası kırmızı kart kısmını ağır bulduğum penaltı kararı Konyaspor’a ilaç gibi geldi. Maç içinde önemli pozisyonlar bulan Bajic kendi adına ikinci golünü atarken bütün sezonun yükünü de üzerinden atar gibi sevindi. 

İkinci yarı Konyaspor 10 kişi kalan rakibinin üzerine daha çok gitti ama Bajic ve Skubiç çok basit gol olabilecek pozisyonları harcadı. Futbolun rasyonel olmayan kuralı yine işledi. Atamayan Konyaspor’a attılar. 10 kişi oynayan Malatya’dan 80. dakikada basit bir gol yediler ve yine hayal kırıklığı yaşattılar. 

Asıl hayal kırıklığının zirvesine ise yine kaleci Serkan yaşattı. Maç başladığında yazdığım bölümün tekrarlanması beni resmen şok etti. Yine ceza sahası dışına çıkıp yine eliyle aldı topu. Ağzım açık kaldı. İnanamadım gerçekten. Haftalardır kadro dışı kalması gerekirken inadına oynatılınca sonuç ortada. Kötü oynadıkça ödüllendirilir gibi oynatılan oyuncular niye umursasın ki Konyaspor’u...

Konyaspor çok rahat kazanacağı bir maçı daha berabere bitirdi. Şu haliyle “ligden hangi takım düşsün” deseler içten gelerek “Konyaspor ligde kalmayı hak ediyor” diyemem açıkçası. Futbol camiasının da farklı görüşte olacağını sanmıyorum. 

Yine de şehrinizin takımı, umarım “iki Malatya maçı Konyaspor’u düşürdü” demeyiz ve bu berbat oyuna rağmen ligde kalırlar. Aksi olursa takımın değil kulübün çöküşü olabilir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Selman Selim Akyüz Arşivi
SON YAZILAR