Murat Güzel

Murat Güzel

Köyceğiz’de yükselen imza

Köyceğiz’de yükselen imza

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve çalışma ekibinin misafiri olduk dün Konya basını olarak.

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin artık gelenekselleşmiş yıllık değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı üniversiteye dönemin Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı tarafından tahsis edilmesi sağlanmış Köyceğiz mevkiindeki kampüs alanında gerçekleştirildi.

Konya’nın eşsiz manzarasını seyrettik hem bir yandan hem de yeni yükselen fakülte binalarını kısmen imrenerek de olsa inceledik. Konya’nın çıkardığı profesör başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın ismini taşıyan üniversitenin Köyceğiz kampüsünde bina yerleşimlerinin Erbakan’ın imzasına uygun konumlandırıldığını görmek bir hakşinaslık olarak algılanmalı. Kampüse yapılacak cami için şimdiden 2 porje hazırlanmış durumda. Bu projeler camiyi vefat eden eşinin adını taşıması için yaptırmayı üstlenen hayırsever işadamı Ova Süt sahibi Kemal Akpınar’a sunulduktan sonra, Konya şehir merkezinden de görülebilecek bir projede karar kılınıp cami inşasına başlanacak.

Değerlendirme toplantısına Muzaffer Hoca Türkiye’de üniversitelerin sayısının artmasıyla birlikte yaşanmaya başlanan yoğun öğrenci ve öğretim üyesi bulma rekabetine değinerek başladı. Üniversite bünyesinde 25 yabancı uyruklu öğretim üyesi bulunduğunu belirten Muzaffer Hoca, 52 ülkeden 750 yabancı uyruklu öğrenciye sahip olduklarının da altını çizdi. Geçen yıl 60 Yrd. Doç. Dr. Titri taşıyan arkadaşlarının Doç. Dr. Unvanına kavuştuğunu belirten Prof. Dr. Şeker, üniversitede 760 öğretim üyesinin yer aldığını ve bu ekibin yaş ortalamasının 44.9 olduğunu kaydetti. Ancak, Prof. Dr. Şeker, bu yaş ortalamasını 35’lere kadar indirmeyi planladıklarını da kaydetti. Üniversiteye kayıtlı öğrencilerin yüzde 33’ünün Konyalı olduğuna dikkat çeken Muzaffer Hoca, üniversitedeki kız öğrenci sayısının erkek öğrenci sayısından fazla olduğunu söyledi.

Köyceğiz kampüsüne halen sadece Huzurevi tarafından girilebiliyor. Yakın bir gelecekte inşa edilmesi planlanan yeni dış Çevre Yolu ve Akyokuş mevkiinden gelecek yol ile birlikte kampüs alanına giriş sayısı üçe çıkacak. Ancak, kampüste araç trafiğinin kesinlikle olmayacağını da belirtti Prof. Dr. Şeker. Kampüs içi ulaşımı raylı-akülü araçlarla bizzat üniversite sağlayacak.

Meram Tıp Fakültesi mevcut yerleşimin hemen karşısında Keçili Deresi’nin üst kısmında yapımına geçtiğimiz günlerde başlanan Meram Tıp Fakültesi Yeni Hastanesi’nin inşaat çalışmalarını da inceledik. Keçili Deresi’nin DSİ tarafından rehabilite edileceğini vurgulayan Muzaffer Hoca, alandan Konya yeni stadyumuna Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bir yol açılacağını da müjdeledi.

Yaklaşık 2-2.5 saat boyunca sıfırdan bir üniversitenin doğuşunun 5 yıllık hikayesini dinledik Muzaffer Hoca’dan. Bu arada üniversitenin üst yönetim kadrosunda oluşan bir önemli değişimi de haber verelim şimdiden. Yıldırım Bayazıt Üniversitesi’ne geçen eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Kar yerine, Selçuk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Önder Kutlu, önümüzdeki günlerde YÖK tarafından ataması yapılarak NEÜ Rektör Yardımcılığı’na getirilecek. Uluslararası İlişkiler kadar Erasmus Değişim Programı ve Bologna kriterleri alanında da uzman olduğunu bildiğimiz Prof. Dr. Önder Kutlu’nun katılımıyla NEÜ güçlenecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR