Mustafa Bahar

Mustafa Bahar

Krizin sebebi ne? Ne yapmalıyız?

Krizin sebebi ne? Ne yapmalıyız?

Filistin’de ki bu kadar vahşetin ve insanlık suçunun arkasında ne var?

Şimdi 1990’lara kadar Filistin İslam aleminin yakından ilgilendiği ve sahip çıktığı bir problem sayılıyordu. Özelde de problem İsrail – Arap sorunu gibi anlatılıyordu. Bu durum 1990’lardan sonra Filistin- İsrail sorunu gibi anlatılmaya başlandı. Yavaş yavaş Filistinli Müslümanlar bu şekilde yalnızlaştırıldı.

Arap Birliği’nin aldığı kararları duyan var mı? Hangisinden anlamlı bir çözüm önerisi ve katliamı durduracak bir önlem duyuyoruz. Şili, Venezuela ve Kolombiya’nın Filistin’e destek vermesi güzel ama ne anlam ifade ediyor? Artık Araplar için Filistin ilgilerini kesmezlerse kendilerine de zarar verecek bir ateş topu gibi algılanıyor.

Gazze güneye doğru gitmeye zorlanıyor. Bu topraklardan uzaklaştırılarak acaba tüm sorunu çözecekler mi? Elbette hayır, bu iş burada bitmez diyecek birileri yine mutlaka bulunur. Bu gün hastaneler, kamplar vuruluyor. Kimyasal ve biyolojik silahlarını kullanmaktan çekinmeyen bir terör devleti tünellerde aynı işi yapmaz mı?

Acaba ABD babasının hayrına mı 10 milyar dolar veriyor? Asıl amaç nedir? İsrail’in ABD den gelecek 10 milyar dolara ihtiyacı mı var? Acaba İngiliz ve Fransızlar bölgede neden konuşlandılar. İsrail’e konuyla ilgili kırmızı çizgi koymuyoruz diyen Biden bunağı ne demek istiyor? Acaba kırmızı çizgiyi koysa dinleyecek bir yönetim var mı? ABD’nin bölgedeki amaçları ile ilgili olabilir mi bu gelişler?

Acaba Doğu Akdeniz petrolü ile ilgili bir taksimde yer almak isteyen batının hamleleri mi bunlar? Yoksa Netenyahu denilen adam iktidarının sonuna geldiği için son imkân savaş çıkarmaktı denilebilir mi?

Siyonistlerin hiçbir zaman paraya ihtiyacı olmadı. 10 milyar dişlerinin kovuğuna yetmez. Asıl paraya ihtiyacı olan dünyanın en borçlu ülkesi ABD. Yıllar önce Çine kaptırdıkları Siyonist paralarını geri getirebilmek için İsrail’e açık ve sınırsız destek sunmak zorunda hissediyorlar.

Fransa Batı Gazze’de 2 Fransız çocuk öldü derhal ateşkes sağlanmalı diyor. Gemilerinizle oraya gelirken derdiniz savaş çıkmasın mıydı? Yoksa muhtemel Hizbullah, İran ve bölgesel Arap katılımının önüne geçmek miydi? Siz karışmayın burada bir cürüm işlenecek biz de buna kamuflaj yapacağız değil miydi?

Yine Fransa ve AB’nin müptezel ülkelerinin tamamı bugün çok miktarda paraya ihtiyaçları yok mu? Her Avrupa ülkesi de bilir ki Siyonist sermaye çok önemlidir.

Şimdi siz bana İsrail’in 7 Ekim olaylarından haberi yoktu diyebilir misiniz? Hamas her şeyi güvenlik ekseninde hesaplayan İsrail o gün gerekli tedbirleri almadı diyebilir misiniz? Yapay zekâ ile mesajlaşma uygulamalarını bile tarayan adamlar o gün tatile mi çıktılar? Burada Hamas’ı yalnızlaştıracak son hamle yapıldı. Hamas’ı 7 Ekime kışkırtanlarla bugün katliam yapanlar aynı isimler olabilir mi? Hamas İsrail bana saldırırsa İslam dünyasından olmazsa Araplar'dan olmazsa Hizbullah ve İran’dan yardım geleceğini hesaplamış olabilir mi?

Biz ne zaman İran’ın böylesi bir durumda Müslümanları desteklediğini gördük ki? Hiçbir zaman samimiyetlerine inanamadım. İslam devrimi yapıldığında ABD’nin 800 milyon dolar destek verdiği ve mollaların ABD’ye ebedi borçlu olduğunu yıllardır duyuyoruz.

O zaman katliam nasıl sona erer? Bu adamlar sadece kendi iç muhalefetlerinden çekinirler. 3-4 gün önce Netenyahu ordu ve istihbaratı suçladı. Beni yanlış yönlendirdiniz ve beni kandırdınız dedi attığı twette. Sonra tepkiler gelince sildi. Bu tepkiler İsrail’de Netenyahu’ya muhalefetin büyüklüğünü anlatır mı? Kendi içlerinde muhalefet o kadar keskin ki Netenyahu askeri birlikleri denetlemeye gittiğinde askerin elindeki silahtan şarjörleri boşaltıyorlar ki, bir çılgın kalkıp adamı gebertmesin.

Kendisi de bir Yahudi olan Noam Chomsky Filistin’in haklı davasında dünyanın desteğini alamaz, kimse kılını bile kımıldatmaz, çünkü dünyanın mevcut siyasetinde her şeyi para belirler diyor. Paranın sahibi bu siyonistler olduğu sürece, ne dünyanın diğer ülkelerini ne de Arap dünyasını yardım ederken göremeyiz diyor. İsrail'in yeni ilhak planına karşı adımlar atılabileceğine dikkat çeken Chomsky, "Prensip olarak, örneğin Avrupa, işgal altındaki topraklardan gelen her şeyi boykot edebileceği önemli adımlar atabilir." diye konuştu. Örnekte Ab ülkeleri denmiş ama en azından İslam ülkelerinin bir kısmı ABD ve Siyonist menşeli her malı boykot etse çok büyük bir iş başarılır. Çünkü Siyonist kendi esir askerini bile gözünü kırpmadan öldürür. Ama tanrısı olan paraya kıyamaz.

Bu arada bizim I Phone seviciler ne zaman bu aşklarından vazgeçerler acaba? Hem kahrolsun İsrail hem de yaşasın I Phone(!) Ne ala(!) Romantik güzel aşkınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Bahar Arşivi
SON YAZILAR