Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Kültür Müdürlüğü’nde iade-i itibar

Kültür Müdürlüğü’nde iade-i itibar

4 Ocak günü yine bu satırlarda şehrin İslam Kültür Başkenti olmasını ve bununla ilgili biran evvel yapılması gerekenleri anlatırken yazımızı şöyle bitirmişiz,

“Belki tüm bu anlattıklarımın şehrin Kültür Müdürlüğü ile doğrudan alakası vardır. Kim bilir belki de şehrin amirlerinin hızlanan müdür arayışları; bu göreve sulanan (adı bizde saklı) vasıflı-vasıfsız şürekâdan bazılarının koltuk kapma sevdasıyla ve Başkentlik meselesiyle ilintilidir.”

Konya’nın Kültür Müdürlüğü meselesinin şehir efsanesine dönmesi ve mevcut müdürle ilgili gitti gidiyor tarzı spekülasyonlar açıkçası bu makamı yıpratmıştı. Biran evvel yeni bir düzene ve taze bir kana ihtiyaç duyulduğu şehrin kültür elçileri tarafından sıkça dillendirilmeye başlanmıştı.

Mesele döndü dolaştı düğümlendi ve yine hayırlı bir şekilde neticelenecek diyebiliriz.

Şimdi belki yeniden fırtınalar kopacak. Zira büyük bir sürpriz olmazsa Hürriyet’in 2007’de attığı bir manşetle haksız bir şekilde görevden alınan Abdüssettar Yarar yeniden bu makama getiriliyormuş. Bilgi birikimini son yıllarda yazdığı kitaplar ile pekiştiren Abdüssettar Hoca’ya şimdiden hayırlı olsun diyelim. Şehir adına en iyisi neyse o olsun. Bu atama Doğan medyasının bel altı vuruşlarına en güzel cevap olacak. 9 yıl sonra da olsa Hoca’ya verilen iade-i itibardır. Hepimiz şehir olarak kendisine sahip çıkmalı ve Konya adına böylesi mesnetsiz ifadeleri hep birlikte yok etmeliyiz.

Selçuk Başkan fuarı değerlendirdi

Önceki günkü yazımız üzerine Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk akşam 21.00 sularında makamından aradı. Maşallah Başkan dur durak bilmiyor ve ekibiyle birlikte o saat olmuş hala çalışıyor. Başkan sayısal veriler ile Konya Makine Fuarı’nın değerlendirdi. Türkiye’de bu anlamdaki en büyük fuarın İstanbul’da ikincinin ise Konya’da yapıldığını söyledi. Ellerindeki verilere göre geçen senelere oranla bu fuar daha kalabalık geçmiş.

Tarım Fuarı’ndaki gibi bir beklentiye girersek hataya düşebileceğimizi belirtti. Özellikle firma ile ilgili serencamlarımızı not aldığını ve ilk görüşmede bu konuyu kendilerine ileteceğini söyleyip teşekkür etti.

Biz de kendisine nezaketi için ayrıca teşekkür ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR