Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

KUPADAN BAŞKA BAHANE KALMADI

KUPADAN BAŞKA BAHANE KALMADI

Karmaşık duygular içerisindeyim nereden başlasam bilemiyorum; Yönetim mi?, Hoca mı?, Futbolcular mı? İkiye hatta üçe dörde bölünmüş taraftar mı? Yoksa yerel ya da ulusal basın mı?

Aslında hepsi ayrı bir yazı başlığı, ama ben Türk usulü ortaya karışık azar azar hepsinden koyalım derim.

Yönetimi yeri gelince takdir ediyorum, yeri gelince de eleştiriyorum, fakat bu konu artık kabak tadı verdi, yok mu bir aklıselim bir adam yönetimde; elini masaya vurup hocam bilye-boncuk mu oynuyoruz gidecek misin kalacak mısın diyecek diyorum kendi kendime sonra yönetim geliyor aklıma gülümsüyorum.

Ulusalda doğruluk dürüstlük ve teknik direktörlük deyince akla gelen ilk isimsin eyvallah, fakat senin doğruların bizim yanlışımız mı yoksa biz mi seni yanlış tanıdık bilemiyorum. Lakin Konyaspor’a zarar veriyorsun. Gideceksen gideceğim kalacaksan buradayım de sen de bizde kurtulalım hala maçtan sonra ne açık kapı bırakıyorsun. Basın mensubu soruyor hocam Fenerbahçe ile Konyaspor eşleşirse İstifa edeceğiniz konuşuluyor ne dersiniz? Cevap şimdi o sorunun zamanı değil yok konu dışı hocam desene ben Konyaspor’un başındayım bana bunlarla gelmeyin, Fenerbahçe defteri benim için şuan kapalı sezon sonu gideceğim yada kalacağım diye, sen şimdi bu takımda kalacak olsan bile bu insanları nasıl inandıracaksın bu işe demeyecekler mi Fenerbahçe almadı da duruyor diye, sonra oyuncuyu nasıl motive edeceksin demeyecek mi ya bu hoca bugün bizde ama yarın Fenerbahçe ilk kötü gidişinde yine canımızı bu işlere mi sıkacağız hocada çıkıp benim bir takımımım var diyemiyor demeyecek mi demiyor mu?

Futbolcu demişken Konyaspor’un 13 -15 tane oyuncusu var kimse kusura bakmasın liginde kupasında değilim sonuçlarla ilgilenmiyorum her koşulda takımımı desteklerim o ayrı bugün Ali Turan ile Vukovic yan yana olsa bu maç böyle olur muydu? Konyaspor’un özellikle yedek kulübesinde bırakın Konyaspor’u Anadolu Selçukspor’da oynayamayacak adamlar var.

Ülkemizde oyunculara yüzde olarak bakarsak oyuncular takım bazında %60 ile 70’lerini ortaya koyuyorsa eğer Konyaspor geçen sezon %90 falan performans göstermiş olacak ki gözlerimiz boyandı. Ya o takımda ekstra bir şeyler vardı ya bu takımda normal olmayan şeyler. Ya şu takıma bakıyorum Kibong gibi profesyonel bir oyuncu göremiyorum iyi kötü tartışmasına girmiyorum ama ne kadar düzgün bir adam olduğunu görüyorum mevki seçmiyor 6 ay oynamasın ilk çıktığı maçta elinden geleni yapıyor. Kusura bakmayın bizim oyuncularımızın birçoğu beyin olarak profesyonel değil.

Gelelim maça, dar kadroyu düşünürsek bu maçı kaybetmenin çok fazla bahanesi olabilir, eksik oyuncular, hazır olamayanlar, sakatlıktan çıkanlar, akılların kupada olması bir yığın neden var lakin hiçbir neden küme düşme tehdidi kadar size baskı yapamaz buraya bir çizik attık. O ya da bu nedenle şans bulan oyuncu hiç mi değerlendirmeyi düşünmez bunu. Eğer oyunu ölü oyuna doğru sürükleyip kilit yapacaksanız elinizdeki silahlara karşınızda ki takımın silahlarına bakarsınız eğer bir tarafın silahı ağır geliyorsa taktik ve sistemde küçük değişiklikler gerekir. Bu oyun anlayışı ile biz sabaha kadar oynasak Kayseri hep bir fazlasını atacaktı. Neden mi? Çünkü iyi futbol iyi oyuncular ile oynanır özellikle dar kadronun aslardan yoksun olarak, kısır bir anlayış ile sahadaysanız. Kusura bakmayın Fenerbahçe ile yaptığımız maçtan sonra bu takımda hem oyun olarak hem beyin olarak gözle görülür ciddi düşüş oldu. Herkesin beşer onar attığı Bursa’yı iteleye kakalaya yendik, sonrada galibiyet yok sizce bu tesadüf mü?

Öte yandan işin birde basın boyutu var can sıkıcı olan kısmı bu aslına; Fenerbahçe her kötü gittiğinde Aykut kocaman anılacak neden mi çünkü hoca her zaman açık kapı bırakıyor. Net söylemlerden kaçıyor. Bu kişilerin prim yapmasını sağlıyor. Hani bu zamana kadar yanlış tanımadıysak kendini kovdurtmaya çalışıyor diyeceğim, yaptığı değişiklikler çıkan kadrolar müdahaleler hepsi bu yönde düşünmemi sağlıyor.

Kendimde bir taraftar olduğum için taraftarı sona bıraktım; Hocayı sevebilirsiniz sevmeyebilirsiniz hatta camiayı takımı tribünü fakat ne olursa olsun skora göre karar değiştirmeyin. Gülünç oluyor maçtan önce bugün günlerden Konyaspor, maç esnasında istersen her yıl kümeye oyna diyeceksin. Skora göre maç esnasında olmadı maç sonunda küfür edeceksin. Sosyal medyadan hele bir bu takım bu maçı kaybetsin diyeceksin yok öyle bir dünya…

Kasımpaşa maçı içinse Konyaspor skora ihtiyaç duyduğunda normalden çok daha fazla zaaf veriyor, bu maçı taraftar alacak ya da kaybedecek ama hoca ne yapacak burada soru işareti bu. Özellikle son 5-6 haftadır can çekişiyoruz, bu takımda hocanın başarıda katkısı %60’larda iken şuan otuzlara düştü.

Bir Kupa kaldı çatırdamaya başladı kulüp içerden, peki elenirsek ne bahanemiz olacak

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR