Tarkan Büyükoktar

Tarkan Büyükoktar

Kurultaya Doğru…

Kurultaya Doğru…

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kurultay süreci işlemeye başladı. Seçim yenilgisi sebebiyle çok eleştirilen Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu belki hiçbir seçimden başarı ile çıkamadı ama partiye katkıları tartışmasızdır...
Parti içi demokrasi adına çok güzel adımlar attı sayın genel başkan... Hiçbir partinin kolay kolay cesaret edemeyeceği bir şeyi yaparak 7 Haziran seçimleri öncesinde önseçim yaparak milletvekili adaylarının büyük bölümünü bu iradeye uyarak belirledi... Hatta bir adım daha ileri giderek kendisi de önseçime katılarak demokrasiye olan inancını, örgüt iradesine duyduğu saygıyı ortaya koydu...
Ülke genelinde çok da güzel bir seçim kampanyası yürütülmesine karşın ne yazık ki yine % 25 geçilemedi... Bana göre Kemal Kılıçdaroğlu'nun en büyük hatası bu oy oranı sonrası başarı açıklaması yapmasıdır. Çünkü hep söylediğim gibi AKP’nin %40’ı başarısızlık gördüğü yerde Cumhuriyet Halk Partisi için % 25 asla başarı değildir.
7 Haziran seçimini ve sonrasında partiyi düşünmeden ülke menfaatleri doğrultusunda hareket ederek çok olumlu işler yapan genel başkan önseçim iradesine uymayarak ve aday sıralamalarına müdahale ederek bence yanlış yapmıştır. Konya da dahil olmak üzere listelerde yapılan oynamalar yanlış olmuştur. Önseçimdeki örgüt iradesi ne yazık ki hiçe sayılmıştır ve buna rağmen Konya'da oy oranımız her iki seçimde azalan bir seyir izlemiştir... Ülke genelindeki oy oranı sabitlenirken Konya'da azalmıştır.
Her seçim sonrasında ortaya çıkan istifa isteyenlere ben katılmıyorum. Geçtiğimiz haftalarda da belirttiğim gibi parti olağan kurultay sürecinde iken istifa ile olağanüstü kurultay istemek ve buna davet yapmak hem zaman, hem de ekonomik anlamda akılcı gelmiyor.
Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir değişim gerekli midir? Her zaman değişimden yana biri olarak evet ama bu sadece genel başkan değişimi değildir... İhtiyacımız olan tüm kadrolarda değişimdir... Amaçlanan sadece genel başkan değişikliği ise bence buna gerek yoktur. Çünkü gerçekten iyiniyetli ve çalışkan bir genel başkanımız var... Bu anlamda asıl değişmesi gereken hantallaşan örgüt yapılarıdır. Örgütlere en az genel başkan kadar çalışacak genç ve dinamik kadrolar gelmelidir. Bu kadrolar ana muhalefeti değil; tek başına iktidarı hedeflemelidir.
Demokrasi şöleni olan kurultayımız öncesi birden çok adayın yarışacağı şimdiden belli...
İşte Cumhuriyet Halk Partisi'nin güzelliği... Demokrasiyi içselleştirmesi ve tek adayı desteklemek
için Ankara'ya delegeleri taşımaması...

İşte böyle bir ortamda önce Umut Oran, ardından Muharrem İnce ve Mustafa Balbay genel başkan adaylıklarını ilan ederek demokrasi şölenimize katkı sunacaklarını açıkladılar… Çünkü adayın çok olması zenginliktir, adayın ve rekabetin çok olması partiye hareket getirir ve bu hareket de umuyorum ki devamında Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını getirir.
Adaylara kısaca bir göz atacak olursak, hepsi birbirinden değerli ve hepsinin donanımı tartışılmaz.
Sayın Umut Oran’ın vizyonu, kişiliği bugüne kadar partiye yaptığı hizmetleri, örgütlerin kendisine karşı yaklaşımını göz önüne aldığımızda dezavantajı olarak milletvekili olmamasını görüyorum. Zira Cumhuriyet Halk Partisi’nin neredeyse medya üzerinden konuşmasının kuşa çevrilmeden yayınlandığı tek toplantı olan meclis grup toplantısında grup başkanlığı yapamayacak olması ciddi bir handikaptır ve bu anlamda maça bir sıfır geriden başladığını düşünüyorum.
Eylül ayında yapılan olağanüstü kurultayda genel başkan adayı olan ve hatırı sayılır bir oy alan Sayın Muharrem İnce eğer o kurultayda hazırladığı alt yapıyı koruyup, üstüne de koyabilirse Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısındaki en şanslı aday olacağını düşünmekle beraber -hep söylediğim gibi- zaten bir olağan kurultay süreci yaşanmakta iken olağanüstü kongre için imza toplamayı yanlış buluyorum.
Aydın ve gazeteci kimliği, halkla ilişkisi ve cezaevinden çıktıktan sonraki süreçteki çalışkanlığına bakıldığında ise Sayın Mustafa Balbay’ın da -eğer adayların birleşmesi gibi- başka gelişmeler olmazsa kurultayda hatırı sayılır bir oy alarak sürpriz yapabileceğini düşünüyorum.
Bırakın üçüncü dördüncü adayın seçime girmesini, ikinci adayın bile kafasını dahi gösteremediği diğer partileri görünce bir kez daha iyi ki Cumhuriyet Halk Partiliyim diyorum ve kurultay sürecinin partimize, ülkemize güzellikler ile Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı getirmesini diliyorum...
            

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Tarkan Büyükoktar Arşivi
SON YAZILAR