Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti kurma çabaları

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti kurma çabaları
Ulusal Mutabakat Hükümeti çalışmalarına başkent Trablus'ta başladı

TRABLUS (AA) - Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Sirac, hükümetin başkent Trablus'ta çalışmalarına başladığını bildirildi.

Sirac, yaptığı basın açıklamasında, hükümetin Libyalılar ve onların muhafazası için çalışacağını ifade etti.

UHM'nin başkent Trablus'ta çalışmalarına başladığını belirten Sirac, hükümetin, kan dökülmesine son verilmesi, ateşkes sağlanması ve her türlü çatışmanın sona erdirilmesi konusunda kararlı olduğunu kaydetti.

Sirac, terörle mücadele için çalışacaklarını vurgulayarak, halka terör örgütü DAEŞ ile mücadelede çabaları birleştirme çağrısında bulundu.

UMH Başbakanı Sirac, önümüzdeki dönemlerde hükümetin önceliklerinin, devlet kurumlarını birleştirerek ekonomik sorunların çözülmesini ve vatandaşların yaşadığı sıkıntıların giderilmesini sağlamak olduğunu vurguladı.

Siyasi rekabetin yanında silahlı çatışmaların da devam ettiği Libya'da, istikrarın temini için Birleşmiş Milletler öncülüğünde başlatılan barış görüşmeleri sonucu Trablus ve Tobruk merkezli iki hükümet 17 Aralık 2015'te Fas'ın Suheyrat kentinde Libya Siyasi Antlaşması'nı imzalamıştı.

Antlaşma gereğince Sirac önderliğinde kurulan Ulusal Mutabakat Hükümeti, Tobruk Meclisi tarafından veto edilmiş ve güvenoyu alamamıştı. Ulusal Mutabakat Hükümeti için 4 Nisan'da sekizincisi yapılan güvenoyu görüşmelerinden de sonuç çıkmamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.