Oktay Mermer

Oktay Mermer

Liyakat Sahibi Belediye Başkan Aday Adayları Bekliyoruz…

Liyakat Sahibi Belediye Başkan Aday Adayları Bekliyoruz…

31 Mart Yerel Yönetim seçimleri için Aday Adaylık süreci başladı. Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından ise bir yandan AK Partili bütün mahalli yöneticilerin ‘Performans karneleri’ hazırlanırken, bir yandan da mevcut belediye başkanlarına 2019’a kadar vaatlerini yerine getirmeleri uyarısı yapılıyor. Bu süreçte, 800’ün üzerinde belediye başkanı ve 7 bin 500 civarındaki belediye meclis üyesi ile toplantılar yapan AK Parti yönetimi, yerel seçimlerde izleyecekleri yol haritasını belirlemeye çalışıyor.

Parti yönetimi, AK Partili başkanlara “Seçim vaatlerini yerine getirmeleri, yanlış anlaşılmalara son verilmesi, parti teşkilatı ile varsa sıkıntıları bitirmeleri, CV’lerini düzeltmeleri” uyarısında bulunmuş.

Mevcut başkanların yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceklerindeki referansın yine kendileri olacağını belirten AK Parti kurmayları “Çünkü, başkanların referansları bir anlamda yönettikleri kurumlar olacaktır deniyor. İcraatları, halka ilişkileri olacaktır. Bir belediye başkanı kendi kendine referans olmuyorsa, yeniden adaylık başvurusu yapmasın” denildi.

AK Parti, Türkiye genelindeki bin 398 belediye için iki ayrı adaylık süreci işletecek.

Bu kapsamda, öncelikle mevcut başkanlarla yola devam edilip edilmeyeceğine karar verilmesi için ‘Kurumsal performanslarına’ bakılacak.

Ayrıca, ilinde teşkilat, meclis üyeleri, milletvekilleri ile uyumu, halka ilişkileri, vatandaş nezdindeki karşılığı da mevcut başkanların yeniden aday gösterilmesinde etkili olacak.

AK Parti’de olmayan 500 civarındaki belediye ve mevcut başkanların aday gösterilmeyeceği yerler için yapılacak müracaatlar için ise ayrı bir çalışma yürütülecek.

Yeni adaylarda “saygınlık, dürüstlük, güvenilirlik, liyakat ve ehliyet” kriterlerini ön plana çıkaracaklarını belirten AK Parti kurmayları, seçilme yaşının 18’e indirilmesi ile birlikte, önceki seçimlere oranla bu seçimde daha fazla genç adayın çıkmasını beklediklerini söyledi.

Bu dönem işin ehli, layık olan, halk ile sıcak temas içinde olan adayların belirlenmesi gerekiyor.

Halk yerel seçimlerde partiden çok adayın işin ehli olmasını tercih ediyor.

Eğer yerel yönetici adayları,  Türkiye genelinde halkın istemediği, asla dediği isimler olursa genel seçimlerden yani milletvekili seçimlerinden daha kötü sonuç alınmasına sebep olabilir.

Yılların belediyecilik hizmeti olan, vizyonu geniş, halka dokunan, vatandaşı dinleyip sorunları çözen adaylar bulunmalıdır.

Belediyecilik ve onun başkanlığını yapmak bir meslektir.

Herkes her meslekte nasıl başarılı değil, ya da işi yapamıyorsa, Belediye Başkanlığı yapmakta herkese uygun değildir.

Ben yaparım dediğiniz sonra da başarısız olduğunuz yerde şehrin kaderini değiştirmiş  oluyorsunuz.

Yapılan her hata milyonlarca zarara sebebiyet verdiği gibi, içinden çıkılmayan trafiğe,  kalitesiz içme suyuna, çarpık kentleşmeye, kışın hava kirliliği yaşamamıza sebep veren adayların olmaması dikkat edilmeli.

En önemlisi şehirde engellinin yaşadığı, ileride yaşlanacağımızı düşünerek, engelliye-yaşlıya hizmetin en iyisini getirebilecek adayların belirlenmesini yetkililerden rica ediyoruz.

Kişi bir bütündür. Tüm kişilik özellikleri, becerileri, eğitimi,  kabiliyeti, insanlığı da mutlaka dikkate alınmalıdır.

Eğer partiler bu söylediğim olmazsa olmazları dikkate almazsa, şu da iyi bilinmeli ki halk birçok aday içinde hak edeni seçecektir…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR