Uğur Özteke

Uğur Özteke

LÜTFİ ELVAN’IN YERİNE AHMET SORGUN MU?

LÜTFİ ELVAN’IN YERİNE AHMET SORGUN MU?

Biz yazmaya siz dostlar bizi takip etmeye devam edelim inşallah.

Yazımıza önce Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Meram Belediye Başkanı Fatma Toru Hanım ile ekiplerine teşekkür ederek başlamak istiyorum.

Malum bizim PUSULA Yayın Grubu’nun en son çalışması PUSULA webtv…

Şükürler olsun siz dostlarımızın, yöneticilerimizin, bürokratlarımızın seçilmiş ve atanmışların ve de PUSULA okurlarının desteği ile bu TV işi beni bile şok eder halde hızlı gidiyor. Korkuyorum. Çünkü bu da bizim için yeni bir imtihan. Cenab-ı Allah’ım bizleri ve cümlemizi yapacağımız hatalar ile başımızı öne eğdirmez inşallah.

PUSULA TV’de bizim UĞURLU GÜNDEM programı önce DEDEMAN 18. katta başladı. Sonra Sille’de TAŞHAN’da şimdi de Meram’dayız. Meram’da, Meram Belediyesi’nin 80 BİNDE DEVRİ ALEM parkında PELİT Cafe ve Restorandayız.

Biliyorum hâlâ içinizde 80 Bin Devri Alem Parkı’na gitmeyeniniz hele hele çocuklarınızı götürmeyiniz var değil mi?

Ne olur bu şehrin güzelliklerini önce çocuklarımıza gösterin oraları öğretin. Hâlâ korkuyorum biliyor musunuz?

Acaba 50-60 yaşında olup da hâlâ Mevlana Türbesini, İnce Minareyi, Karatay Medresesi’ni, Şems’i Tebrizi’yi, Konevi Hazretleri’nin türbelerini görmeyeniz  var mı? diye.

Tekrar altını çiziyorum ne olur çocuklarımızı eşimizi dostumuzu hatta büyüklerimizi hem buralara hem de 80 Binde Devri Alem Parkı’ndan, Kelebekler Vadisine, Bilim Merkezine kadar şehrin güzelliklerine götürün gösterin öğretin.

Konuyu saptırmayalım. İşte iki gündür canlı yayında bu parktayız. Bir ay da burada olacağız inşallah.

Buraya gidip gelirken epey bir süredir bizim şehir merkezinden Seydişehir-Antalya Yolu olan Meram’dan ana yola bağlanan yoldan gelip gitmediğimi fark ettim. Bu yol mükemmel olmuş. Asfaltından tretuvar çalışmasına çevre düzenlenmesinden yeşillendirme çalışmasına kadar tek kelime ile mükemmel.

Bu yolun son halini görünceye kadar şehrimize gelen ya da bu yolu kullanan yerli yabancı insanlardan utanırdım.

Ama dün bu utancımın yerini gurur aldı. Tekrar başkanından burada çalışan işçilere kadar herkese şehrimiz adına teşekkür ederiz.

MERAM KAFEM’DEN BİR İSTEK

Kafem’ler Büyükşehir Belediyesinin gururu. Tahir Başkan ve ekibinin yüz akı. Gerçi Tahir Bey bu işten rahatsız. Çünkü Büyükşehir Belediyesi olarak esnafın ekmeğine ortak olmak istemiyor. Ancak bir yerde de şehirde bu hizmet sektörünü bir seviyeye çekmek için çalışıyor. Sonuçta Kafem’ler gerçekten de 5 yıldız 10 numaralar.

Pazar günü bir okurumuz telefon etti. Sonra şu fotoğrafı gönderdi.

foto-1-322.jpg

Ve sonra da şöyle diyordu;

“Belediye Kafem açmış Meram’a ama ikiye bölmüş çay ve yemek, çay içenler yemek yenen oradaki WC’yi kullanamıyorlar. Ucuz müşteri (!) umumiye gitmek zorunda.

Abi bir de Meram’da çocuklar için bir park yok. Gerçekten burada büyük ihtiyaç” diyordu.

Bizde bir okurumuzun çoluğu çocuğu ile hafta sonunu Meram’ın muhteşem güzelliğinde değerlendirmek için giden vatandaşımızın isteği yetkililere iletiyoruz.

HOBİ BAHÇELERİNİN SUYU PAHALI MI?

Önceki gün bir abimiz aradı. Ahmet abimiz. Bir resmi kurumumuzdan emekli olan abimizin dediklerini özetle şöyle ifade edebiliriz:

“Uğur’cum belediyelerimiz özellikle bizim gibi emekli ve yaşlılara hizmette niye samimi ve yardımcı olmayı hiç düşünmezler. Biz yıllardır Karatay bölgesinde yaklaşık 200-250 kişi hobi bahçelerinden istifade ediyoruz. Yakın zamana kadar o kadar mutlu oluyorduk ki o kadar çok başkanlara dua ediyorduk ki. Ama hobi bahçesi demek su demek. Yani biz köylü çocuklarıyız. Bahçeye yatmak dinlenmek için değil bir şeyler ekmek için gidiyor ve oralarda rahatlıyoruz. Yalnız bize artık öyle bir su parası geliyor ki artık ekmeyelim, ektiklerimiz de kurusun günaha mı girelim diye düşünüyoruz. 100-150 lira su parası ödeyenlerimiz var. Bana bu ay 110 lira geçen ayda 90 lira su parası geldi. Ne kadar doğrudur bilmiyorum ama güya bizim burada kullandığımız suyun parası normal içme suyundan pahalı imiş. Biz belediyemizin hizmetinden 9 yıldır istifade ediyoruz ama hiç bu kadar su parası ödememiştik.

Bizim belediyeye yazmamız ile olmuyor. Ne olur sen yazar mısın? Belki başkanların da bu konudan haberleri yoktur.”…

…………..

Biz yazdık vazifemizi yaptık. Çok şükür.

AHMET SORGUN BAKAN MI OLUYOR?

Gelelim bu kadar şehir mevzusundan sonra siyasi dedikodulara. Türkiye genelinde Sayın Cumhurbaşkanımızın da satır aralarında net bir şekilde dile getirdiği gibi AK Parti metal yorgunluğunu(!) atmak adına yeni bir yapılanmaya girecek.

Bu durumda ne olacak? Konya teşkilatları ile yenilenecek. Yerel seçim olacağı zaman belediyeler yeniden şekillenecek. Ama seçimler öncesi önce hükümet yenilecek.

Ve bizim AK Parti ile yatıp AK Parti ile kalkan abilerimiz şimdiden bakanları oluşturuyorlar. İşte son ortak akılın yazdığı hükümet listesinde Konya’nın yeni bakanı Ahmet Sorgun Bey’miş. Ne dersiniz? Ben bi şey bilmem sadece hayırlı olsun derim…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Yiğit dediğin güreşte rakibini yenen kimse değildir, asıl yiğit kızdığı zaman öfkesini yenendir

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yayalar Adalhan Kavşağında kırmızı ışıkta karşıdan karşıya geçmediği zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR