Murat Baydar

Murat Baydar

Maçı Ve Kibong’u Kazandık

Maçı Ve Kibong’u Kazandık

Antalyaspor maçına çıkarken, hiç birimiz bu sezonun en erken golünü atarak öne geçeceğimizi ardından 17.dakikada 2-0 öne geçeceğimizi ve ilk yarıda kusursuz bir futbol oynayıp belki 8-0 öne geçeceğimiz pozisyonlar bulacağımızı söylese inanınız güler geçerdik. Konyasporumuz 13 maçta yakalamadığı pozisyonları bu maçın ilk yarısında yakaladı.

 

Maçın daha 2.dakikasında ayağına gelen topa gelişine vuran Marc Kibong Mbamba  takımımızı 1-0 öne geçirdi. Samuell Holmen, Riad Bajiç  ve Dimitar Rangelov mutlak golleri kaçırmışlardı ancak 17.dakikada Riad Bajiç durumu 2-0 yapıverdi. Bu maçta nedense Dimitar Rangelov’un üzerinde anlayamadığımız bir tutukluk vardı. Direğe çarptır desen veya bu topu dışarı at desen mümkün değil direğe nişanlayamayacağı veya dışarı atamayacağı o kadar mutlak pozisyon yakaladı ki onları dışarı göndermek için Rangelov’un insanüstü güç hazırlaması gerekirdi ama Rangelov ahlar vahlar arasında bu maçta en az 5 tane mutlak gol kaçırdı. Tribünde hepimiz Rangelov’un yerinde bizde Samuell  Eto’o olsaydı bu maçı 6-2 veya 7-2 kazanırdık dedik. Bu maç gösterdi ki ara transferde bize Akhisar Belediyespor’lu Hugo Rodellage Çaykur Rizespor’lu Leonard Kweuke, Medicana Sivasspor’lu Aatif Chahechohe gibi bir santrafor alınması şart oldu. Bir maçta 18 tane şut çekeceksin, 8 tanesi  kaleyi tutacak ama son dakikalarda korkuyu yaşayacaksın, kusura bakmayın bu takım iyi bir golcüyü hak ediyor. Buz gibi bir havada ve sanayinin çalışma saati olmasına rağmen  12400 seyirci geliyorsa bu seyirciye Konyaspor yönetiminin kaliteli, isimli bir santraforu izlettirmesi şart olmuştur. İlk yarı 2-0 bitmişti, 2.yarının hemen 3.dakikasında Samuell Eto’o’nun pasıyla Emrah Başsan durumu 2-1 yapınca yine korkmaya başladık. Acaba bu kadar pozisyon kazandığımız Marc Kibong Mbamba’yı kazandığımız bir maçta puan mı kaybedeceğiz diye düşünmeye başlamışken  60.dakikada Ali Çamdalı sahneye çıktı ve müthiş bir kafa golüyle takımımızı 3-1 öne geçirdi. Ziraat Türkiye Kupası maçında ve bu maçta harika oynayan Marc Kibong’u kazanmamız kenara atılmış olan cevheri işlememiz bu maçın bence en önemli gelişmesidir. Hatta 3-2 kazanmamızdan çok çok daha önemlidir. Çünkü 88. dakikada Samuell Eto’o’nun attığı golle 3-2 biten maçta 3 puanı hanemize yazdırmış, puanımızı 23 yapmıştık ama defansın sigortası Ali Turan’ı ve orta sahamızın virtüözü Ali Çamdalı’yı kaybetmiştik. Hiç olmazsa Kasımpaşa maçında Samuell Hollmen’in yanında Marc Kibong Mbamba ve Vedat Bora gibi iyi bir alternatiflerimiz var. Bunun içinde Marc Kibong Mbamba’nın kazanılması çok çok önemliydi hatta bu kalan 3 maçta Tomas Borek’e de orta saha da şans verilirse O’nu da kazanabiliriz, Ben onun da işlenmemiş bir maden olduğuna inananlardanım.

İlk yarının bitmesine 3 maç kaldı. İlk yarı bitene kadar Kasımpaşa ve Beşiktaş ile İstanbul’da Bursaspor ile Konya’da karşılaşacağız. Ayrıca 16 ve 23 Aralık’ta Ziraat Türkiye Kupası maçları oynayacağız. Bu 5 maçta Marc Kibong Mbamba’ya da Tomas Borek’e de fazlasıyla ihtiyacımız olacak. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Baydar Arşivi
SON YAZILAR