Uğur Özteke (Spor)

Uğur Özteke (Spor)

Makarnalar savaşını Etli pilav kazandı

Makarnalar savaşını Etli pilav kazandı

Aykut Kocaman’lı Konyaspor, ligin “flaş ekibi” diyerek şişirilen Mersin İdmanyurdu balonunu söndürürken zorlanmadı.

Her iki takımın başında da Süper Lig’in iki dengeli ve başarılı ismi vardı. Zaten oyunculardan oyun karakterinden çok bu iki Türk teknik adamın satrancını bekliyorduk.

Maçın başlama vuruşu ile birlikte görünen gerçek her iki takımında topa sahip olma isteği idi. Zaten Aykut hocanın da, Rıza Çalımbay’ın da futbol ekollerinde topu tutma, topa hakim olma felsefesi yatar. 

Kağıt üzerinde 11’lere baktığımız zaman aradaki puan farkı ne olursa olsun, bizim rakipten hiçbir eksiğimiz yoktu. Hatta işin biraz matematiğine girer de yaşlara bakacak olursak, bizim daha avantajlı olduğumuzu görebilirdik.

Hemen maçın başında Ömer Ali’nin ceza alanı içerisinde kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda düşmesine orta hakem Mustafa Öğretmenoğlu’nun devam kararına gönlümüz ne kadar razı olmaza da Öğretmenoğlu’nun verdiği doğru bir karardı.

İlk yarı boyunca birkaç cılız pozisyon haricinde genelde taraflar birbirini tarttı, hatta rakibinin yapacağı hatayı bekledi durdu.

İkinci kırkbeş dakikada Mersin İdmanyurdu ne kadar hızlı başlarsa başlasın, 15 dakikalık bir barutu olduğunu çok iyi biliyordu. Mersin ikinci kırkbeş dakikayı bu 15 dakikaya sığdırmak niyetinde idi. Kırmızı-Mavililer bu ilk 15 dakikada ne yapacaklarsa yapacakların bilinci tüm güçlerini ortaya koydular. İşte bu dönemde de Aykut hocanın Djalma hamlesi bir anda Mersin rüzgarını dindiriverdi.

Ve dört dakikada kazanılan iki top.

Kazanmak çok güzel, hele hele flaş takım diye şişirilen bir takım karşısında elde edilen iki farklı galibiyet çok güzel. Futbol fırsatlar ve netice oyunu olduğuna göre hiçbir şey “yok duran top, yok büyük defans hatası” mazeretleri ile gölgelenmemeli.

Konyaspor’da Aykut hocanın ağırlığı her gecen hafta daha belirginleşiyor. Sabırlı sakin ve istekli oyun beraberinde de sonuca yansıyor.

90 dakika birinci dakikası ile de son dakika ile de güzeldi.

Bu oyunun neticesine bakacak olursak Mersin İdmanyurdu’nun göğüs sponsoru Arbella Makarna, TORKU Konyaspor’un kol reklamında da Selva makarna vardı.

Ama bu makarna rekabetinde galip gelen maçtan önce taraftarlara ikram edilen etli pilav oluyordu.   

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke (Spor) Arşivi
SON YAZILAR