Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Meram’a Beyhude Bir Yatırım

Meram’a Beyhude Bir Yatırım

Geçtiğimiz hafta Başkan Uğur İbrahim Altay Meram Yeraltı Katlı Otoparkı İnşaatını İnceledi. ‘Pandemi süreci nedeniyle eksik kalan işlerimizi tamamlıyoruz’ dedi.

Size kısaca bu projenin tarihinden bahsedeyim. Eylül 2016’da Konya Büyükşehir Belediyesi Meram Yeraltı Otoparkı ile ilgili ihaleye çıkmış. 17,9 Milyon lira bedelle Biberci İnşaat ihaleyi kazanmış. Ekim 2017’de dönemin Konya Valisi Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek eliyle projenin temeli atılmış. Gel zaman git zaman muhtemelen yapılan iş karşılığı para suyunu erken çektiği için proje yarım kalmış.

Başkan Uğur İbrahim Altay’ın talimatı ile proje eksik kaldığı için Temmuz 2020’de ikmal ihalesine çıkılmış ve 15,2 Milyon TL bedelle NAYA Proje ihaleyi kazanmış.

Belediyelerde bu gibi şeyler normal karşılanır.  İhale süreci işlemiş. Her şey yasal. Firmalar doğal işini yapıyor. Buraya kadar söyleyeceğim bir şey yok.

Bu yeraltı otoparkı yapılmadan evvel mevcut alan yer üstünde aşağı yukarı 500 araç kapasiteli idi. Proje ilk haliyle yapıldıktan sonra yer altına inecek araç sayısı 650 olmuştu. Şimdi yapılan son düzenlemede (yine yer üstüne araç koymak şartıyla) park edecek araç sayısı 1000’e yaklaştırılmış.

İbretlik bir süreç aslında. Proje, araçların yer altına alınarak görüntü kirliliğini engellemek için yapıldı desek araçlar yine yer üstünde yer alacak. O bölge için Bedesten’de olduğu gibi çok dar bir alan ve aşırı elzem bir proje desek, o da değil.

30 milyondan fazla para verilerek yapılmış ‘olmasa da olacak’ bir iş. Beyhude bir yatırım.

Kesinlikle böyle şeyler yapılmadan evvel küçük çaplı plebisitler yapılmalı. Hem bölge halkına hem de şehirle ilgili düşünenlere projeler sorulmalı. İstişare edilmeli. Kamuoyunun fikri alınmalı. Bu yöneticilere zarar vermeyeceği gibi ortak yönetim anlayışını güçlendirir.

 

VALİ ÖZKAN AĞIRLIĞINI HİSSETTİRDİ

Pandemi süreci başladığından beri Konya’da konuyla ilgili en önemli toplantılardan biri pazartesi günü Vali Vahdettin Özkan nezaretinde yapıldı. Çok açık yazayım şehirde korona süreciyle ilgili bir başıboşluk umursamazlık havası vardı, halkta böyle bir hâkim duygu oluşmuştu. Durumun müsebbibi alanıyla ilgili sorumluluk almayan yöneticilerdi.

Nasıl o günlerde bunları açık açık yazıp sorumluluk almaya davet ettiysek bugün de gönül rahatlığı ile söylüyorum ki; pandemi süreci çok daha sıkı ve kontrollü takip edilecek. İl Sağlık müdürü, hizmet başkanları, başkan yardımcıları, merkez hastanelerin başhekimleri ile yoğun bakım ve enfeksiyon uzmanlarının katıldığı toplantı, Konya’da son günlerde bu alanda yapılan en önemli yüz yüze koordinasyon çalışmalarından biri niteliğindeydi. Zaten en başından beri koordinasyon probleminden bahsetmiyor muyduk? Bu bağlamda üzerlerine büyük yük düşen ve artık psikolojik olarak rehabilite edilmeleri elzem olan sağlık çalışanlarına bir kez daha sabır diliyorum. Allah güçlerini artırsın. Vali Özkan için şehrimize geliş sürecini düşünürsek henüz çiçeği burnunda diyebiliriz. Lakin aldığımız sinyaller şehir adına çok olumlu. İnşallah vatandaş olarak bizlerin de gayretiyle en az hasarla süreci atlatacağız.

BAKAN KOCA DA BİZİ TASDİK ETTİ

Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca, dün Konya’daki vaka artışı ve pandeminin geldiği süreçle ilgili en önemli bilgileri Hürriyet’ten Ahmet Hakan Coşkun’a verdi. Artışın en fazla olduğu iller arasında ilk 2’de Konya’yı sayarken; durumun artık stabil hale geldiğini ve sayıların inmesini beklediklerini söyledi. Hatırlarsanız biz de pazartesi günkü yazımızda ‘Korona Konya’da pik yaptı artık seyir değişecek’ diyerek bu duruma işaret etmiştik. Bakan Koca ayrıca filyasyon ekiplerinin öneminden bahsederken Konya’da aktif 460 ekibin görev yaptığını belirtti. Bu ülke düzeyindeki en yüksek ekip sayılarından biri.

Konya için verdiğimiz mücadelenin meyvelerini görmek, yöneticilerimiz özelinde gerekenlerin yapılması bu şehre verilen değeri gösteriyor. Biraz daha sabredersek korona belasının tedavi sürecindeki sıkıntılarını gözle görünür şekilde aştığımıza şahit olacağız.

Bakan Koca geçtiğimiz günlerde yaptığımız özel haberlerimizi de tweet hesabından paylaşarak Pusula’ya verdiği önemi bir kez daha gösterdi. Sayın Bakanımıza ve konuya hassasiyetle eğilen yöneticilerimize teşekkür ederiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR