Uğur Özteke

Uğur Özteke

Meram’a Tahir Başkan’ın Eli Değecek

Meram’a Tahir Başkan’ın Eli Değecek

Bugün günlerden Pazar. Yüreğimizin yanması, gözlerimizin yaşı dinmiyor. Artık televizyon izlemek, gazetelerde Soma haberleri okumak istemiyoruz.

Ama kimse kendini kandırmasın. Hayat da acımasız bir şekilde devam ediyor. Boşuna mı “ateş düştüğü yeri yakar” demişler. Millet 3 günlük genel yası gücün tamamladı.

Bakın biz bu yazıyı dünden yazdık. Hem de millet Cumartesi sabahı horul horul uyurken. Ancak şunu biliyoruz ki bugün Konya’nın bütün piknik alanlarından mangal kömürünün dumanı yükselecek. Tabii ki et kokusu etrafa yayılacak.

Yani kimse Soma’da 300 can toprağın altında kaldı. Yüzlerce ailenin gözünden kan geliyor demeyecek. Acımasız adem oğlunun bu durumunu hepimiz biliyoruz.

……………..

Bugün Allah izin verirse başta Meram olmak üzere şehrin belli başlı parklarını turlamak istiyorum. “Acaba yanılıyor muyum?” diye.

Hani bakarsınız olur mu olur. İnsanımız vicdana gelir, “Soma’da analar, eşler, çocuklar ağlaşırken biz keyif yapamayız da” diyebiliriz.

Bu düşünceler içerisinde özellikle Meram’ı biraz daha iyi gezeceğim.

Çünkü hafta içerisindeki kısa 80 Binde Devri Alem Parkı turu yine içimizdeki Meram’ı hortlattı. Önümüzdeki beş yılda Meram son 10 yılda görmediklerini görecek. Bunu tahmin etmiyorum. İddialı da konuşuyorum. Çünkü biliyorum.

Meram için bu yeni planlamada en büyük destek Büyükşehir’den Tahir Başkan’dan gelecek. Bu kez Meram’a Tahir Başkan’ın eli değecek.

Yalnız Meram sadece pek çoğunun bildiği Meram çayı, tarihi köprüsü, bu bölgedeki üç beş lokanta ve cafeden ibaret değil.

Hep söylediğimiz ve savunmaya çalıştığımız “Yeşil Meram” sözüne sadık kalmak istiyorsak önce Başkan’a Meram’ın yeşilinin bir haritasını çıkarmalıyız.

Tutturduk bir “Yeşil içinde Konya” teranesine.

Konya’nın neresi yeşil olmalı neresi imarlaşmalı, Meram’ı, Karatay’ı, Selçuklu’su ile önce bunu bir bütün olarak ele almalıyız.

Bizim şehirdeki sıkıntımız iyi bir planlama sorunundan kaynaklanıyor.

Tekrar Meram’a dönecek olursak. Evet önümüzdeki yeni beş yılda Meram’ın yeşil haritası iyi çizilmeli. Yeşilin korunacağı alan, yeşillendirilecek alan ve imar bölgesini şimdiden çizmeliyiz. (Aslında bu bugüne kadar çoktan yapılmalıydı)

Yine de ilk aşamada Meram denildiği zaman herkesin aklına gelen Meram Yeni Yol alt geçidi battı-çıktıdan itibaren Antalya yoluna kadar ki güzergahta acil olarak birkaç yere neşter vurulmalı diye düşünüyorum.

Bu güzel günde Meram’ın beş yıl sonra çok daha güzel olacağı inancı içerisindeyim.

Böylece Meram son yıllardaki o gariban ve itilmiş kakılmış durumundan kurtulacak.

Belki daha pek çoğunuz bana kızıyorsunuz, hatta inanmıyorsunuz ama olağanüstü bir gerginlik olmadığı takdirde “kadın eli” Meram’ı kitaplardaki Meram’a dönüştürecek.

Herkese iyi pazarlar.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bazısı gelirken, bazısı da giderken gönül açıklığı verir. Dikkat et ve iyi bak ki, sendeki bu gönül açıklığı giderken mi yoksa gelirken mi beliriyor?

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Tek yönlü yolda yolun ortasında durup yoldaki arkadaşımız ile sohbet edip trafiği tıkamadığımız zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR