Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'na doğru

Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'na doğru
Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan yarışta, Türkiye, Letonya, Hollanda, Kosova, Azerbaycan, Belarus, Dubai ve Litvanya'nın aralarında bulunduğu 8 ülkeden 102 sporcu yer alacak- Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz:- "Bu yıl kentimizin farklı ilçeleri

MERSİN (AA) - Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla bu yıl ikincisi 14-17 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda, 8 ülkeden 102 sporcu pedal çevirecek.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, etkinlikle ilgili bir restoranda düzenlenen tanıtım toplantısında, çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Mersin'i, en iyi şekilde temsil etme ve tanıtma mecburiyetinde olduklarını söyledi.

Kenti tüm dünyaya anlatmayı hedeflediklerini anlatan Kocamaz, "Mersin'i bir sanat, kültür, turizm, spor cenneti yapacağımızı seçimlerden önce ifade etmiştik. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yoğun bir çaba gösteriyoruz. Uluslararası bisiklet festivali gibi birçok etkinlikle Mersin, gerçekten spor konusunda fark ediliyor." dedi.

Kocamaz, bisiklet turunun kesintisiz devam etmesini hedeflediklerini belirterek, kentin organizasyonu sahiplenmesini istediklerini anlattı.

Bisiklet organizasyonlarının, dünya çapında gittikçe önem kazandığını vurgulayan Burhanettin Kocamaz, şöyle konuştu:

"Bu yıl kentimizin farklı ilçelerinde start alacak olan yarışma, ilçelerimizin doğal güzelliklerini canlı yayınlarda tüm dünyaya yansıtacak. Sporcularımız, Anamur'un ören yerlerinden geçerken, köklü tarihimizi tüm dünya hayranlıkla izleyecek, Silifke Kalesi'nin muhteşem manzarasının ardından, Kızkalesi'nde denizin yosun kokusunu soluyarak, güneşin enerjisini içlerinde hissedecekler. Yarışmacılar heyecanla turu tamamlarken, ekran başındaki izleyiciler de doğal güzelliklere tanık olacak."

Tanıtım toplantısına Mersin Vali Yardımcısı Ogün Bahadır, Türkiye Bisiklet Federasyonu Denetleme Kurulu Üyesi Fahri Durmuş, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı ile organizasyon kapsamında konser verecek olan Latin müzik sanatçısı Gatto Gabriel de katıldı.

- Uluslararası Mersin Bisiklet Turu

Bu yıl ikincisi 14-17 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan turda, Türkiye, Letonya, Hollanda, Kosova, Azerbaycan, Belarus, Dubai ve Litvanya'nın aralarında bulunduğu 8 ülkeden 10 takım ve 102 sporcu yer alacak.

Yarışların ilk etabı 14 Nisan Perşembe günü Anamur Ören'de başlayıp, Gülnar Yanışlı mevkisinde bitecek. 15 Nisan'da ise Gülnar Yanışlı'dan başlayacak ve Mersin Özgecan Barış Meydanı'nda bitecek olan tur, 16 Nisan'da Tarsus'tan başlayıp yine Mersin Özgecan Barış Meydanı'na kadar sürecek.

Turun son günü olan 17 Nisan'da ise Mersin Özgecan Barış Meydanı'ndan start alan sporcular, Toroslar Soğucak mevkisinden dönerek tekrar Mersin Özgecan Barış Meydanı'ndaki bitiş noktasına ulaşmalarıyla yarış tamamlanacak.

Dört gün sürecek olan yarışlarda ayrıca 15-16-17 Nisan tarihlerinde Özgecan Barış Meydanı'nda sahne alacak olan ünlü Latin müzik sanatçısı Gatto Gabriel'in vereceği konser ile Mersin Üniversitesi Step Takımı ve Dans Sporları Federasyonu Mersin İl Temsilciliği dansçıları maratona renk katacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.