Uğur Özteke

Uğur Özteke

MEVLANA, O KELİMEYİ 746 YIL ÖNCE DEMİŞ, AMA…

MEVLANA, O KELİMEYİ 746 YIL ÖNCE DEMİŞ, AMA…

Dün güne ne de güzel başlamıştım. Gün ağarırken hava puslu da olsa güneş kendisini göstermeye niyetli idi. Zaten geceden yıldızlar pırıl pırıl idi. Ve inanıyorduk ki gündüz de güneşli olacaktı ve hep birlikte güzel bir gün yaşayacaktık inşallah...

Böyle güzel ümitler ile güne başladık. Sayın Valimiz Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Altay, Kültür Müdürümüz Yarar, Belediye Başkanları rektörler filan Hazreti Pir’i ana törenleri ile ilgili olarak bizleri bilgilendiriyorlardı.

Pir’in anma törenlerinin bu yıl ki teması da VEFA idi.

Tam da o güzel ortamda duygularla yüklenirken bir mesaj gelmez mi?

İstanbul’dan kalkan Konya uçağı malum sisten yine Konya’ya inememiş ve mecburiyetten Antalya’ya iniş yapmış. Yani buradan gidecek insanlarımızın bütün işleri ve randevuları da otomatikman iptal oluyor insanlar kös kös evlerine ya da iş yerlerine dönüyorlardı.

Bunu üzüntü ve hiddetle bizi bilgilendiren abimize yazdım “Ohhh olmuş. İyi olmuş. Ben ne zaman bizi yönetenleri eleştirsem, siyasilere sitem etsem hep üstlerine kesilmiyordun abi, bana kızıyordun öyle deme diyordun. Son olarak Selçuk Başkan’ın yaptığı açıklama ile benim tüm ümitlerimi de gömdünüz. Bundan sonra bu konuda kim ağlarsa daha kötü şeyler söyleyeceğim…” diye yazdım. Dahası kızgınlığımı abimizden çıkardım.

Konu Konya’da tek kelime ile şöyledir; bizim insanımız pazar günü aile boyu gider oyunu verir, pazartesi günü gelir oy verdiği partinin temsilcilerini şikayet eder, eleştirir.

Öyle yağma yok.

Ben Reis’i ilk günden bu yana çok seviyorum Uğur Başkan ise kankam bu böyle biline, var mı itirazı olan?

Bunları demişken acaba havaalanına siste de olsa o cihazı siyasilere taktırabilir miyiz ümidimi de gömdüm. 

Niye mi bu konudaki Selçuk Başkan’ın son açıklamasını bize Doğru Davut rumuzlu okurumuz iletiyordu.

Bakın bu konuda gelinen son durdum şöyle imiş.

Dünden kalan ILS tartışması ile ilgili son nokta:

16 Ocak 2018 tarihinde Selçuk Öztürk'ün açıklaması: "Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, 2017 yılı dünya ve Türkiye’de gelişen olayları değerlendirerek, KTO’nun faaliyetlerini ve hedeflerini anlattı. Öztürk, bir gazeteciden gelen soru üzerine Konya Havalimanı’nda sisli havalarda otomatik inişi sağlayan sistemin neden kurulmadığını ve kurulamayacağını anlattı.

Öztürk, Konya Havalimanı sahasının buna müsait olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

“ILS cihazı denilen bir cihaz var (Aletli İniş Sistemi). Görüş mesafesi kısalmaya başladığında yerdeki bir sistemle uçağın inişini kolaylaştırıyor. 3 kademeli bir sistem. Konya'daki 3. kademe. Bunun ikinci veya birinci kademeye çıkarılması için çalışmalarımız oldu. Biz bunu cihazla ilgili bir konu zannediyorduk, maliyetini araştırdık, 50 bin dolar dediler. Biz de bunu Konya olarak rahatlıkla karşılarız dedik ama iş öyle değilmiş. Bu cihaz bir sinyal yayar. Belirli bir bölgenin çok düz olması gerekiyormuş. Konya Havalimanı'nda ise pek çok yayılmış hangarlar ve yapılar var. Yani ILS 2 veya 1. sisteme geçebilmemiz için askeriye içerisinde çok büyük bir yatırıma ihtiyaç var. Çok ciddi bir yatırım, sıfırdan havalimanı kurmak gibi bir şey.

Belirli bir mesafedeki tüm yükselti ve çukurlukların düzelmesi gerekiyor. Bu sistem anca böyle kurulur. Gerçekçi olmak gerekirse kısa vadede böyle bir yatırım yapılamaz. Doğru olan şu, hava üssü artık şehrin çok içinde kaldı. İlk kurulduğunda doğru yerde idi ama şimdi nüfus büyüdü ve şehrin içinde kaldı. Hava üssünün daha makul bir mesafeye taşınması lazım. Dolayısı ile ILS ile ilgili problem de çözülmüş olur. Kolay değil, orada bir NATO üssü var. Kısa vadede bu değişimin olacağını düşünmüyorum.”

……………

Yaaaa hadi bakalım hepimize geçmiş olsun.

……………..

BİR YIL GEÇMEDEN

BİR YOL NASIL ÇÖKER?

Pazar günü bir okurumuz Ankara yolu DSİ önündeki karayolu üzerinde göçük olduğunu bu yüzden de yolun trafiğe kapalı olduğunu belirterek, “Bu yol açılalı daha bir yıl olmadı. Allah aşkına bu şehirden metro nasıl geçecek? diyor ve yolun çöken kısmının fotoğraflarını gönderiyordu;

foto-1-706.jpg

foto-2-587.jpgfoto-3-414.jpg

HAYIRSEVER İNSANLARI

ÜZÜP KÖTÜ ÖRNEK OLMAYALIM

Şehirden yine sıkıntılı bir haber daha. Ne olursunuz bizi yazdıklarımızla kötü olarak tanımayın. Ama gelen bilgiler dertler bakın belgeli fotoğraflı geliyor.

Bir dostumuz şöyle diyordu;

“Merhum Öğretmen Fethiye Onsun tarafından Milli Eğitim’de kullanılmak şartıyla devlete bağışlanan apartman, kaderine terk edilmiş durumda.

2009’da bağış protokolü imzalanan Bardakçı Camii’nin arkasındaki 4 katlı Onsun Apartmanı, yaklaşık 10 yıldır atıl durumda. Kullanılmayan ve bakımsızlıktan viraneye dönmekte olan apartmanın bu hali hem görenleri hem de merhum Onsun akrabalarını derinden üzüyor”.

 

foto-4-273.jpgfoto-5-177.jpg 

BU ŞEHİRDE KİMSE

BANA VEFA DEMESİN

Baştan dedik Konya olarak Valilik ile Büyükşehir ile Kültür Müdürlüğü ile diğer belediyeler ve üniversitelerimiz ile örnek bir dayanışma sağlayarak bu yıl ki törenle VEFA teması ile giriyoruz. Ama siz hadi beni bırakın kimsenin olmadığı bir anda elinizi kalbinizin üzerine koyun, gözlerinizi kapatın ve kendi kendinize sorun “Bizde Vefa var mı?” eğer siz Allah’a sığınarak “Evet var” diyorsanız ben de bir şey demiyorum.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Birinin hatasını affedecek kadar iyi olun ama hatayı hiç işlenmemiş sayacak kadar aptal olmayın.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Karşımızdaki kandırdığımızı sandığımız zaman kendimizi kandırdığımızı öğrenebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR