Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Mevlâna’yı Rahat Bırakalım

Mevlâna’yı Rahat Bırakalım

Çarşamba günü Hz. Mevlâna’nın kabrinde ney çalınmasıyla ilgili yaptığımız haber ve yazdığımız köşeye her görüşten çok fazla yorum geldi. İşin ehli diyeceğimiz isimler direkt ulaşarak bilgi verdiler.

Kimileri de bu tartışmanın bayat yemek gibi ısıtılıp ısıtılıp sunulmasının gereksizliğinden bahsetti.

Mevlana ve eserleri üzerine emek vermiş: Mevlâna Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Temizel, Önceki müdür Prof. Dr. Nuri Şimşekler, Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu, Prof. Dr. Bilal Kuşpınar, Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç ve Mevlâna’nın torunları da genel olarak; döneminde neyin önemini büyük olduğunu, kendi ölümünü düğün gibi yapılmasını vasiyet ettiğini, devrinde büyük neyzenler var olduğunu, Mevlevilerin kabirleri başında zikir ve ney üfledikleri çeşitli şekillerde ifade etmişler…

Sonuç olarak bu durumu tartışmaya bile gerek duymuyorlar…

 

BİZİM BALKON DA BAHÇE OLACAK

Dün sabah Konya Büyükşehir ekiplerinin evin kapı zilini çalmasıyla uyandım. Malum sahura kadar bekleyip biraz geç kalkmaya alıştık bugünlerde. Saat 09.03’de ‘siz yeter ki üretin’ projesi kapsamında çiçeklerimiz, topraklarımız ve saksılarımız kapımıza kadar geldi. Tabi bu duruma en çok hanım sevindi.

Çiçeklerimizi getiren görevliler Uğur Başkanın selamını da iletti. Balkonumuz bahçe olsun diye fidelerimize özenle bakacağız.

Pandemi sürecindeki en klas projelerden biri buydu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

 

MARKET ZAMLARI CAN SIKIYOR

Marketlerde Ramazanla birlikte daha da hızlanan hareketlilik vatandaşın canını yakmaya devam ediyor. Vatandaşın en çok şikâyet ettiği durum bunca denetime rağmen marketlerin bazı ürünlere sessiz sedasız neden zam yaptığı?

Üreticiler herhangi bir zam yapmadıklarını ifade ediyor. Bu ara işçi masraflarının çoğunu da devlet üstlendi. Toptancı ve son satıcı arasında bir şeyler dönüyor. Fiyat farkı oluştuğunu gördüğünüz ürünleri, tüketici haklarına şikâyet etmeye devam edin.

 

BERBERLERİN ÖNEMİNİ DAHA İYİ ANLADIK

Pandemi sürecinde haftada veya 15 günde bir berbere gitmeye alışanlar çok zorlandı. Kaçak tıraş yapanlara yapılan baskınlar da medyaya yansıyınca berberler tıraş yapmaya korkar oldu. Tabi eski usul elinde çantalar ile sanayi sanayi ev ev gezenler de oldu. Bazı şeylere yasak koymak ya da insanların yapmasını engellemek çok zor. Berberimizi biz de ziyaret ettik. Eldiven, siperlik maske… Her işlemden önce aletlerin dezenfekte edilmesi… Tedbirler sıkı. Belediyelerin desteğiyle inşallah bir bulaşma riski olmadan insanlar özgürce tıraş olmaya devam edecek.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR