Mhrs'ye alıştık

Mhrs'ye alıştık
Vatandaşlar, sağlıkta uygulamaya geçirilen Merkezi Hastane Randevu Sistemi’ne hızla uyum sağlıyor. Yılın ilk 6 ayında 850 bin vatandaş sistemi kullandı. 185 bin kişi ise randevu almasına rağmen muayeneye gitmedi

YÜZDE 50’LİK BİR TALEP VAR

Konya; Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında vatandaşların sağlık hizmetine daha kolay erişim sağlaması ve hastanelerin daha etkin ve verimli şekilde hizmet sunabilmesi için geliştirilen Merkezi Hastane Randevu Sistemi’ne hızla uyum sağlıyor. Konya’ya Ocak-Haziran 2014 tarihleri arasında bir milyon 659 bin 627 randevuluk kapasite ayrılırken kapasitenin ancak yarısı kadar randevu talebi oldu. Bu tarihler arasında MHRS ile randevu alan vatandaş sayısı 854 bin 394 olarak belirlendi.

185 BİN KİŞİ RANDEVUYA GİTMEDİ

Randevu talebi olan vatandaşlardan 185 bin 247’si randevusuna gelmezken, 8 bin 105’i de aldığı randevuyu iptal ettirdi. Diğer 661 bin 42 kişi ise aldığı randevuya gelerek muayene oldu. Konyalı vatandaşların MHRS sistemine alıştığını ve sisteme olan ilginin her geçen gün arttığını belirten Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, sistemin zaman kaybını ortadan kaldırdığını ve vatandaşların daha hızlı bir şekilde sağlık hizmeti aldığını ifade etti.

Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında vatandaşların sağlık hizmetine daha kolay erişiminin sağlanması ve hastanelerimizin daha etkin ve verimli şekilde hizmet sunabilmesi için geliştirilmiş bir proje olan Merkezi Hastane Randevu Sistemi’nde Konya’ya Ocak-Haziran 2014 tarihleri arasında bir milyon 659 bin 627 randevuluk kapasite ayrıldı. Ancak aynı tarihler arasında ayrılan kapasitenin yarısı kadar randevu talebi oldu. Bu kapsamda MHRS ile randevu alan vatandaş sayısı 854 bin 394 olarak belirlendi. Bu vatandaşlardan 185 bin 247’si randevusuna gelmezken, 8 bin 105’i de aldığı randevuyu iptal ettirirken 661 bin 42 kişi ise aldığı randevuya gelerek muayene oldu.

KONYA SİSTEME ALIŞTI

Konyalı vatandaşların MHRS sistemine alıştığını ve MHRS’ye olan ilginin her geçen gün arttığını belirten Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, “Her geçen gün randevulu hasta sayımız artmaktadır. Bu rakamlar Konya halkının randevulu sisteme alıştığını göstermektedir. Randevu alarak hastanemize gelen hastalar poliklinikler önünde sıra beklemek zorunda kalmadan, kendisinin belirlemiş olduğu randevu saatinde rahatlıkla muayenesini olmakta ve zaman kaybını ortadan kaldırmaktadır” dedi.

MÜEYYİDE SÖZKONUSU DEĞİL

Diğer yandan aldığı randevuya gelmeyen hastalara cezai müeyyide uygulandığı iddialarını da yalanlayan Dr. Darılmaz, “Sistemden randevu alıp randevusuna gelemeyen vatandaşlarımıza kesinlikle herhangi bir cezai müeyyide uygulanması söz konusu değil. Ancak, randevu alıp çok ciddi bir mazereti olmadan randevusuna gelmeyen vatandaşlarımız dolayısıyla hekimlerimiz zaman ve iş gücü kaybına uğratılıyor. Bizim vatandaşlarımıza önerimiz eğer çok ciddi bir mazeretleri yoksa ve randevu almışlarsa mutlaka kendilerine verilen saatte hastane de olmalarıdır” şeklinde konuştu. (Murat Güzel)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.