Midyat’ta Paskalya Bayramı kutlandı

Midyat’ta Paskalya Bayramı kutlandı
Mardin'in Midyat ilçesindeki Süryaniler, Paskalya Bayramı'nı Mort İşmuni Kilisesi'nde düzenlenen ayinle kutladı

MARDİN (AA) - Mardin'in Midyat ilçesindeki Süryaniler, Paskalya Bayramı'nı Mort İşmuni Kilisesi'nde düzenlenen ayinle kutladı.

Kilisedeki ayini yöneten Mor Gabriel Manastırı Metropoliti Samuel Aktaş, dünyaya barış ve huzur gelmesi temennisinde bulundu.

Türkçe, Arapça, İbranice ve Süryanice ilahiler okunduğu ayinin ardından, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl ile Belediye Başkan Vekili M. Mekan Taş, Süryani vatandaşların bayramını kutladı.

Midyat'ta farklı din ve dillere mensup vatandaşların birlikte yaşadığını hatırlatarak, "Süryani cemaatimizin bayramını yürekten tebrik ediyoruz. Bu duygu ve geleneği bize yaşattıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz." dedi.

Başkan Vekili Taş da Süryani vatandaşlar ile huzur içerisinde yaşadıklarını söyledi.

Ezidi Nusret Genç ise Süryanilerin bayramını kutlamak için Şırnak'ın İdil ilçesinden geldiklerini aktararak, "Ezidiler, Süryaniler ve Müslümanlar burada kardeşçe bayramlarımızı kutluyoruz." ifadesini kullandı.

Daha sonra törene katılanlar çocuklarla yumurta tokuşturdu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.