Dr. Mehmet Portakal

Dr. Mehmet Portakal

Migren İçin Sülük Tedavisi

Migren İçin Sülük Tedavisi

Migrenin öncü işareti hafif baş ağrısıdır. Bu, kişiden kişiye değişir ve tam migren tablosu ortaya çakmadan saatler veya günler öncesinden kendisini hissettirir. Bu dönemde hafif baş ağrısının dışında diğer bazı belirtiler de ortaya çıkar.Mesela; sık sık esnemek bınun bir başka belirtisidir.Ayrıca hastaların çoğunda tatlı şeylere, özellikle çikolataya karşı aşırı bir iştah görülür.Bazı insanlar bu dönemde depresif olabileceği gibi bazıları daha saldırgan tabiatlı olabilmektedir. Yine insanlar migren öncesi aşırı bir mutluluk veya mutsuzluk yaşayabilmektedir. Ekseriyetle çoğu insanda migren öncesi aşırı bir yorgunluk görülür.Bazılarında aşırı uyku bazılarında da tam tersine uykusuzluk ortaya çıkabilmektedir. Hastaların yine bir kısmında ishal bir kısmında kabızlık görülebilmektedir.Ama hemen hemen tüm hastalarda migren öncesi ışığa ve gürültüye karşı aşırı bir hassasiyet mevcuttur.Migren yaklaşırken görmede bulanma ve yıldız uçuşması türünde belirtiler ortaya çıkar.Bu durum bir saatten daha fazla sürebilir .Böylesi bir tablo hissedilir hissedilmez.ağrı kesici ilaç kullanılır.Ancak bunların birçoğu özellikle mide problemleri olanlar açısından sıkıntı oluşturur.

Böylesi durumlarda kahve tek başına migrenin bu erken belirtilerini gidererek migreni  baskılayabilmektedir. Kahve aynı zamanda agrı kesicilerin etkisini de güçlendirir.Derin nefes almak, kas gevşetici aktiviteler migrenin yatıştırılmasına katkı sağlar.Bu dönemde hastaların karanlık bir yerde sessizliği tercih ettikleri görülür. Bazı peynir türlerinin, sebzelerin, kuruyemişlerin, alkol ve turşu gibi fermente ürünlerin migreni daha da şiddetlendirdiği, özellikle konservelere eklenen nitrat ve msg türü kimyasalların durumu daha da kötüleştirdiği bilinmektedir.

Boyun bolgesine, başa soğuk kompres yatıştırıcı olmaktadır, aynı zamanda kasa sıcak uygulaması da migren ağrılarını yatıştırabilmektedir.Hafif ılık su banyosu da yatıştırma sağlayabilmektedir.

Migrenin hem önlenmesi ve hem de daha hafif atlatılabilmesi için uygun beslenme önemlidir. Yatıştırıcı besinler migren sıklığını azaltır, kahve, karanfil, acı biber gibi besinler de migren ortaya çıktıysa yatıştırıcı etki göstererek migrenin daha hızli ve kolay atlatilmasina imkan saglarlar.

Tedavide; tıbbi uygulamalarla birlikte osteopati, hacamat, ozon oksijen tedavisi, tms ve sülük tedavisi ile bilimin ışığında etkileri kanıtlanan bitkilerden çok güzel sonuçlar alıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. Mehmet Portakal Arşivi
SON YAZILAR