Uğur Özteke

Uğur Özteke

Millet yine polisten yardım istiyor

Millet yine polisten yardım istiyor

Okurlarımızın dostlarımızın sayesinde bugün yine birkaç farklı konuya değinmek istiyoruz.

BURDUR YAPAR DA, ÇORUM YAPAR DA KONYA YAPAMAZ MI?

Bu yıl kış aylarının soğuk karlı özetle çetin geçmesi vatandaşın da belediyelerden bu konuda farklı beklentiler içerisine girmesine sebep oldu.

Bakın bir okurumuz eksik olmasın önce Burdur’dan belediyenin bir durak çalışmasının fotoğrafını çekip atmış.

foto-1-256.jpg

Diyor ki; 

“Burdur’da çok güzel bir uygulama gördüm. Otobüs durakları camdan ve kapalı ve otomatik kapı ve klimalı süper değil mi?..

Aynı uygulama Çorum’da da var...

Teşekkürler Çorum Belediyesi teşekkürler, Burdur Belediyesi. Aynı uygulamayı yapacak kadar bizim belediyelerimizin parası yok mu? Millet otobüs duraklarında donmakta veya çoğu yerde durak bile yok. Eski stadyumun oradaki okul yolu caddesi ve de Alaadin’de Teksas diye bilinen alan gibi…”

GARIN TAKSİ SAYISI YETERLİ Mİ?

Allah en başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan bin kere razı olsun. Şu hızlı trene binen bir daha inmek istemiyor. Binen bir daha biniyor. Her binen de dua ediyor. Bırakın diğer gidiş gelişlerimizi 7 yıl her hafta Ankara’ya otobüslerle gidip gelen bir insan olarak hızlı trenin nasıl bir nimet olduğunu çok iyi biliyorum.

Yine yaklaşık 100 bürokratımız haftanın beş günü düzenli olarak sabah Ankara’ya gidip akşam evlerine geliyorlar. Ancak Ankara’dan gelen insanlar yolcular yeterli sayıda taksi bulamamaktan şikayetçiler. Bu konuda bize bir istekte bulunup bunun gündeme taşınmasını istediler. O bölgede yeterli sayıda minibüs hattı ya da güzergah olmadığı için taksiler tercih ediliyormuş. Ancak buradaki taksi sayısının da yeterli olmadığı için isteyen her yolcu taksi bulamıyormuş.

GAR DEMİŞKEN…

Çarşamba akşamı bir dostumuz yazıyordu. Şöyle diyordu;

“Uğur abi ne kadar doğru bilmiyorum. Ama Ankara’dan merkezden yani Ulaştırma’dan bana söylenenlere göre TCDD’de hızlı tren sistemi çökmuş. Yani bu durumda bilet satamıyorlar böyle giderse seferler iptal olur. Size bilgi vereyim istedim” diyordu.

Varsa da çözülmüştür ki bu konuda fazla bir ses çıkmadı.

KADIN DOĞUM HASTANESİ YETKİLİLERİNE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Dün engelli bir kız evladına sahip babanın Aydınlıkevler’de hizmete giren o yepyeni müthiş hastanemiz Kadın Doğum Çocuk Hastanesi’nde yaşadığı sıkıntıyı dile getirmiştik ya. Sağlık Müdürlüğü’nün, Kamu Hastaneleri Birliği’nin duyarlı hassas yöneticileri yazımız üzerine gerekli çalışmayı yapmışlar. Yazımız doğru mu yanlış mı? diye kamera görüntülerine kadar gitmişler ve birebir izlemişler. Sonunda konunun doğru olduğunu görmüşler. Ve ardından da bizi bilgilendirdiler. Olay aynen bizim dile getirdiğimiz gibi böyle yaşanmış ve yaklaşık 45 dakika sonra engelli hasta odasında yatmakta olan diğer normal hasta başka bir odaya alınarak engelli kızımız yasal hakkı olan ve devletin engelli hastalarımız için ayırdığı bu odaya yatırılarak tedavi altına alınmış. Hatta bu kızımız dün hâlâ odasında yatmakta ve çok güzel bir şekilde tedavi görmekte imiş.        

Bizde bu vesile bir kez daha duyarlı hassas çalışkan düzgün sağlıkçılarımıza, yani müdürden amirine doktorundan hemşiresine herkese bir kez daha insanlarımız adına teşekkür ederiz.

YİNE POLİS YİNE POLİS

Daha önce iki defa yazdık. Önceki gün de yazdık ve Büyükşehir’den ihalenin yapıldığına dair müjdeyi de hem haber olarak sizlere bildirdik hem de köşemizde yazdık. Şu sıralar meşhur olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin üst geçit problemi vardı ya.

Millet, “özellikle de kucaklarında taze bebeleri, yanlarında küçük yavruları ile karşıdan karşıya geçmek için 15 dakika bile beklemek zorunda kalan anneler bu üst geçit yapılıncaya kadar ne yapacaklar?” diye birbirine sorarken, herkesin ortak can simidi yine polis oldu.

Aklı erenler derler ki;

“Abicim bu iş yapıldı bitti denilinceye kadar en iyimser rakamla 4-5 ay geçer. Bu işler oluncaya kadar çocuklu anneler hastalar ne yapacaklar? Ölecekler mi? Bu işi yine polisimize havale etsek. Bu bölgede geçici bir tedbir alsa ve insanlara ve de dolayısıyla sürücülere yardımcı olsa”…

Biz de önce sizin gibi zıpladık “yapmayın ya öyle şey olur mu?” dedik.

Ancak biraz daha kurcalayınca başka bir çıkış yolu da yok gibi gelmeye başladı.

Hayırlısı Allah’tan bekleyip göreceğiz. En iyisini bizi yöneten büyüklerimiz bilir. O zaman bakalım ne olacak?

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Mezardakilerin pişman oldukları şeyler için biz dünyadakiler birbirimizi kırıp geçirmekteyiz.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kar lastiği dahi olmadan yolu çıkan araç sürücüleri bir de sürat yaparak zincirleme kazalara sebebiyet vermedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR