Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

Milletin ferasetinden korkmalısınız…

Milletin ferasetinden korkmalısınız…

Birileri “Benim oyum çobanın oyu ile bir mi” diyerek milleti aşağılasa da.

Hür iradesi ile sandığa oyunu attığı halde “Kömüre, makarnaya oyunu sattı” deseler de.

“Göbeğini kaşıyan, şişko” diyerek onu yok hükmünde saysa da son sözü yine Millet söyler. Millet de ne söylerse güzel söyler.

“Açık oy, kapalı tasnif” garabetine bile bir şey demeyenler hâlâ bir şeyler söylemek için ıkınıyorsa, kendisini hiç zorlamasın. İstese de, istemese de. Sevse de sevmese de bu kervan yürüyecek. Ben demiyorum. Millet diyor.

Ne diyordu asilzadeler?

“Sandık her şey demek değildir…”

“Çoğunluğun azınlığa tahakkümüne hayır…”

“Milli İrade her zaman sandıkta tecelli etmez…”

Haklılar. Milli İradeye asilzadeler yön vermeli. Milli İradeye pijamalı gazete patronları şekil vermeli. Milli İrade apoletlerle ve postallarla dizayn edilmeli. Bu cahil halka (!) bu kadar yetki vermek de neyin nesidir?

Halkı küçük gördükleri için, seçtiklerine de burun kıvıran Demokrasi Havarileri çifte standartlarına devam ediyorlar. Dün, iki kişiden birinin oyunu alarak iktidara gelenlere “Yüzde elli ile de gelseniz, karşınızda da bir yüzde elli var” diyecek kadar arsızdılar. Bugün ise, sanki tek başına yüzde 60 almış gibi böbürlenmelerine bakınca insan sadece “PES” diyor. Bu kadar aymazlığa gerçekten de pes!

Dün “Çoğunluğun azınlığa tahakkümü” bahanelerinin arkasına sığınanlar,  bugün kendi azınlıkları ile çoğunluğu hizaya sokmaya çalışıyorlar. Yüzde 41’i “Yok Hükmünde” sayma gafletindeler.

Oynamak istemeyen gelin gibi bahanelerden medet umanlar şunu iyi bilmeliler ki hiçbir seçmen oy verdiği partinin “Muhalefet” olmasını istemez. Muhalefet olmak için de seçime girilmez.  Ama elini taşın altına sokacak cesareti kendinde bulamayanlar ne yapsın? Daha oyun başlamadan mızıkçılık yapacaklar ki,  “Ben baştan demiştim” bahanesinin arkasına saklanabilsin.

Seçimden sonra geçen süre içinde Şam’ı, şekeri anladık anlamasına da, atı alan da Üsküdar’ı geçti ne yazık ki. Ülke, şüphesiz Hükümetsiz kalmaz. Ama bu iş kolay da olmaz.

Neyse. “Hangi elimle attım oyumu. Kahrolsun” diye kendinize fazla yüklenmeyin. Yanlış hesap Bağdat’tan döner icabında.

Tabi yine gaza gelmezseniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Kırmacı Arşivi
SON YAZILAR