Minik yüreklerden İdlib’e destek

Minik yüreklerden İdlib’e destek
Meram 15 Temmuz Milli Birlik İlkokulu öğrencileri  “Kardeşim Üşümesin” kampanyası düzenleyerek topladıkları atkı, bere, eldiven, battaniye ve kışlık giyecekleri İdlib’e ulaştırmak üzere RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği’ne teslim etti.

 

Meram 15 Temmuz Milli Birlik İlkokulu öğrencileri  “Kardeşim Üşümesin” kampanyası düzenleyerek topladıkları atkı, bere, eldiven, battaniye ve kışlık giyecekleri İdlib’e ulaştırmak üzere RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği’ne teslim etti. Kampanya hakkında bilgi veren 15 Temmuz Milli Birlik İlkokulu Müdürü Fatih Bayram; “Öğretmenlerimizin önderliğinde düzenlediğimiz “Kardeşim Üşümesin” kampanyası ile öğrencilerimiz ve ailelerinin desteğiyle atkı, bere, eldiven, battaniye ve kışlık elbiseleri daha önceki emanetlerimizi yerlerine ulaştıran RİDA Derneği’ne teslim ettik. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. 

 Yardımları kabul eden RİDA Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Selim Doğdu, Suriye ve özelde İdlib bölgesi hakkında ayrıca yapılan yardımlar hakkında çocuklara bilgi verdi.

Doğdu şunları söyledi:“ İdlib'de kitlesel olarak bir yok etme politikası uygulanmaktadır. Yaşam alanları, eğitim kurumları, camiler, pazar yerleri siviller hiç dikkate alınmaksınız bombalanmakta, binlerce masum insan ve çocuklar bu bombalar altında öldürülmekte veya evlerini, yurtlarını terk etmeye zorlanmaktadır. İdlibli masum insanlar da en yakın ülke olan Türkiye'ye sığınmak için akın akın sınıra doğru gelmektedir. Kışın zorlu yaşam şartlarında mücadele veren insanlar, ilkel çadırlarda çok zor bir şekilde yaşamlarını idame etmek zorundalar. İnsani yaşam malzemesinin her türlüsüne muhtaçlar. Maalesef zorlu kış şartlarının bastırması bölgedeki durumu daha da zor bir hale getirmiştir. Geçtiğimiz günlerde soğuktan donarak ölen bir çocuğun haberi hepimizi derinden üzmüştür. İdlib'de ölen Müslüman kardeşimizdir, insanlıktır” dedi.

RİDA Derneği olarak savaşın ilk başladığı zamandan bu yana Suriye yardımlarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Doğdu, geçtiğimiz ay içinde İdlibe Yardım tırlarını ulaştırdıklarını belirtti. Devam eden İdlib yardımları hakkında da bilgi veren Doğdu şunları söyledi. “ Gönderdiğimiz yardım tırlarında temel ihtiyaç malzemeleri bulunmakta. Halkımızın desteğiyle soba, kömür, battaniye, gıda, giyecek ve kışlık malzemelerin dağıtımlarını bölgede bulunan ekibimizle birlikte bizzat yaptık. Ama bu yardımlar yetersiz. Birçok sivil toplum kuruluşu olarak yardımsever halkımızın emanetlerini İdlibe ulaştırıyoruz. Dünyanın sessiz kaldığı, duyarsız olduğu bu duruma keşke 3 maymunu oynayan dünya liderlerinin 15 Temmuz Milli Birlik ilkokulundaki koca yürekli minik kardeşlerimiz kadar duyarlı olsaydı. Ben bu minik kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu yavrularımıza paylaşma ve yardımlaşma duygusunu aşılayan öğretmenlerine ve ailelerine teşekkürlerimi sunuyorum. Allah sayılarını artırsın. İnşallah emanetlerini önümüzdeki günlerde devam eden İdlib yardım kampanyamız kapsamında yeni yardım tırlarımızla götürüp kardeşlerimize teslim edeceğiz” dedi.

Mutluluğu Paylaşıyoruz, Rahat Uyuyamayız

Okul Rehberlik öğretmeni Tuba Erdoğan ise kampanya hakkında şunları söyledi. “ Öğrencilerimize paylaşma ve kardeşlik duygularını aşılamak maksadıyla daha önce Oyuncak Kardeşim ve Giyim projeleri yaptık. Yeni projelerle dünya üzerinde sıkıntı yaşayan çocuklara kardeş olmak için kocaman yüreklerimizle ama minik yardımlarımızla mutluluğu paylaşmak adına projelerimize devam ediyoruz. Düzenlediğimiz her yardım faaliyetinde bize destek veren öğrencilerimize ve ailelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

3-E sınıf öğretmeni Lütfiye Mendilli de insan olmanın büyük bir erdem ve değer olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: “ Bizler Müslümanız, Komşusu açken tok yatan bizden değildir diyen bir Peygamberin ümmeti olarak her gün haberlerden izlediğimiz bu duruma sessiz kalamayız, rahat uyuyamayız. Yardımlara destek sağlayanlara şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Öğrencilerden Suriyeli Eyer Al-Muhammed yapılan yardımlar için çok mutlu olduğunu ve kardeşlerinin de mutlu olacağına emin olduğunu söyledi. Eyer "Bombalar sustuğu zaman bir gün savaş biterse, Halep’e ülkeme dönme istiyorum, oraları çok özlüyorum" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.