Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Mücadele Çok, Gol Pozisyonu Yok

Mücadele Çok, Gol Pozisyonu Yok

Geçtiğimiz Hafta Başakşehir’den yenilen dört gol üzerine temkinli başlayan Konyaspor’a karşı, deplasmanda puan dahi alamamış Gençlerbirliği bana bir puan yeter mantığıyla sahadaydı.

Konyaspor kadro istikrarını bozmadan, Bajic ile Ömer değişikliği dışında klasik kadrosuyla sahadaydı. Gençlerbirliği hata yapmadan oyunu kilitlemek, deplasmanda ki kötü grafiğine son vermek istiyor, Konyaspor’da bu kritik mücadeleden bir kaza çıkmasın diye sağlam, risk almadan oyuna başlıyordu. İlk yarının koca 45 dakikasında 6.dakika çalışılan serbest vuruş ile Rangelov’un bireysel çalımıyla gelişen yan ağlarla buluşan vuruşu dışında pozisyon yok gibiydi. Bütün bu olumsuz havanın yanı sıra hakemin gereksiz yere çaldığı serbest vuruşlarla oyunu olumsuz yönde etkilemesi soğuk olan atmosferin buz kesmesini sağlıyordu.  Konyaspor’un hücum aksiyonlarında dikkatimi çeken birkaç şeyi sizinle paylaşmak isterim. Ömer sahada neredeyse basmadık yer bırakmadı ama işte o neredeyselik kısmı varya basması gereken onsekizin içine neredeyse hiç girmedi, Rangelov biraz zorladı ama yalnız kaldı. Aslında orta alandan geçişler paslar daha dik daha derli topluydu ama oldukça uzun olan Gençler savunmasına yapılan isabetsiz ortalar Gençler defansında erirken birebir pozisyonlarda ise Konyasporlular daha başarılı olmasına karşı biraz şanssızdı yada son hamle de becereksiz.

İlk yarı sona erdiğinde Kısmen daha baskın olan Konyaspor ikinci yarı öncesi Gençlerbirliği’ne oranla bir parça daha fazla umut vermişti. Tıpkı ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da iki takım adına da Hakemin olur olmaz düdükleri ise seyir zevki sürünen mücadeleye dayalı oyunu durma noktasına getirdi. Takımların fiziki gücü özellikle 70.dakikadan sonra oldukça düşerken iki takımda da orta alan anlaşıyışı kalmadı. 80 dakika bekleyen Gençlerbirliği bir sürpriz yapabilirim diye 10 dakika daha hücumcu oynadı.  Bu dönemde fiziki yorgunluğun da etkisiyle beklediğimizin aksine kabuğuna çekilen ekibimiz maçın son anlarında bir puana razı bir oyun sergiledi. Deplasmanda altın bulmuş gibi sevinen Ankara temsilcisi de maçı fazla zorlamayınca oyun beraberlikle sonuçlandı.

Sonuç olarak; Konyaspor’un evinde aldığı bu beraberlik taraftarı memnun etmemiş olabilir, fakat Gençler birliği ile yapılan son üç karşılaşamaya baktığımızda 2 mağlubiyet 1 galibiyet almış bir takım, kalesinde gördüğü 7 gole sadece 1 gol ile yanıt vermiş takım, Fenerbahçe ile yapacağı maç öncesinde, geçtiğimiz hafta aldığı ağır darbeden sonra, bu sonuç son derece normal diye düşünüyorum. 1 puanı beğenmeye bilirsiniz ancak bu maç öncesine baktığınızda ligin dördüncüsü ile on dördüncü arasında sadece 6 puan olduğunu her puanın ne kadar önemli olduğunu görüyoruz.  İki mağlubiyet ile Kadıköy’e gitmek o maçı moralmen kaybetmek olacaktı.

Maçın sözü; Mücadelesi çok, gol pozisyonu neredeyse yok bir maç izledik.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR