Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Muhalefet Namusuna Sahip Çıksın!

Muhalefet Namusuna Sahip Çıksın!

MHP’li, Saadet’li hatta CHP’li dostlar kusura bakmasın ama başta onlar olmak üzere tüm muhalefet bu şehirde kendilerine oy vermiş yüz binlerce Konyalıya ihanet içerisindeler.

Hayır bu ifade şekli ağır değil. Vatandaş sadece tepki olsun ya da tarafım belli olsun diye oy vermiyor. Madem ki oy namustur, öyleyse niçin seçim zamanı kapı kapı gezen muhalefet partileri şimdi namuslarına sahip çıkmıyorlar.

Sizin sesiniz seçim pazarına kadar mı çıkar?

Ülkedeki muhalefetsizlik Konya ile paralel seyrediyor.

Hepimiz biliyoruz ki hatta asla kuşkumuz yok ki bu şehirde son seçimlerde verilen oyların geneli adaya verilmedi. Lidere veya partiye verildi.

Öyle ki bu toprakların yarıdan fazlası mevcut yerel yönetimlerden hoşnut değil. Partiye ya da lidere zeval gelmesin diye susuluyor hepsi bu. Birileri miras yiyor anlayacağınız.

Kimi de korkuyor tabi. Ya işime gücüme bir hal gelirse ya öteki beni fişlerse veya onu eleştirirsem koltuğuma bir şey olur mu ki kaygıları engel oluyor eleştiriye.

Biri de çıkıp söylesin Allah aşkına! Bu şehrin muhalefeti nerede?

Seçim zamanı ortaya çıkıp 4 yana bayrak asmakla, broşür dağıtmakla veya bilboardları süslemekle mi seçim kazanacaksınız?

Oh ne âlâ!

Bütçe nasılsa bir yerlerden gelir. Birileri kendini reklam eder. Sonra da pırr…

Kim ne yaparsa yapsın. Bir küskünlük bir bezginlik bir trip hali.

Hakkınız yok beyler! Hakkınız yok! Ne küsmeye ne ağlamaya!

Sandıktan çıkan her bir oy namusunuzsa ve sizde biz “eriz” diyorsanız bu namusu korumaya kollamaya mecbursunuz.

Unutmayalım ki muhalefet yoksa demokrasi de yoktur.

Şehrin amirleri istedikleri gibi at koştururlar. Bu güç sarhoşluğuna neden olur. Kimse ne olup bittiğini anlamaz. Tek kalıptan çıkan fikirler yönetir bu şehri.

Muhalefet bu şehirde gündem oluşturabilmelidir. Eksiklikleri yanlışları bulup çıkarmalıdır. Haksızlıkları göz önüne sermelidir.

Her şeyi basından beklemek anlamsızdır. Köşelere çekilip “besleme medyası” demek en kolayıdır. Zira zaten zor şartlarda yayın yapan yerel gazetelere “yazamıyorsunuz” yaftasını yapıştıranlardan yazık ki 5 kuruşluk destek gelmez. Kimse ay sonu kağıdın matbaanın faturasını sormaz. İşlerine geleni yazın derler sadece.

Basın, bu demek değil. Amme hizmetini yapacak olanlar bellidir.

Seçim zamanı ortaya çıkan ağabeyler sahada olmalılar. Zira kenarda durana asla top gelmez. Sahada direk gibi de dursan elbette topun çarpma ihtimali vardır.

Bu şehrin geleceği için yine bu şehrin evlatları siyasal anlamda eleştiri yapmalı. Biz de partizanlık, seçim zamanlarında ortaya çıkan kutuplaşma ekseni gibi işler. Böyle olmamalı. Demokratik olgunluk içerisinde yönetenin de tahammül gösterebileceği reel eleştiriler hep gündemde olmalı.

Söyleyin lütfen şehrin merkezini alt üst eden abuk sabuk projeleri hangi muhalefet partisi eleştirdi? Kim karşı çıktı?

Proje yanlıştır doğrudur vs. bunun derdinde değilim. Lakin hiç mi farklı düşünen yok. Biri de çıkıp böyle olmaz arkadaş şöyle yapın diyeydi ya.

Yok yok. Bu böyle olmayacak.

Birileri yine sadece seçim zamanı her zamanki yüzsüzlüğüyle karşımızda olacak. Adına ister tepki ister başka şey deyin biz de eyvallah edeceğiz.

Böyle giderse AK Parti’den kendi içinde muhalefetini oluşturmasını bekleyeceğiz.

Sözümüz şehir adına. Bu şehri çok sevmekten mütevellit. Gerisi laf-ı güzaf.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR