Murat Dönmez

Murat Dönmez

Mutluluğun reçetesi T. Konyaspor

Mutluluğun reçetesi T. Konyaspor

Başkanla Teknik direktörün söz düellosunun ardından peşpeşe gelen  başarılı sonuçların ardından Torku Konyaspor, bu şehirde yaşayanları mutlu etmeye devam ediyor. Kısacası Konyaspor, mutluluğun reçetesi oldu diyebiliriz.

Osmanlıspor ile başlayan başarılı grafiğin ardından alınan bugün alınan 15 puanla tarihinin en başarılı dönemini geçiren Yeşil beyazlılara ne kadar teşekkür etsek az. Çünkü, geçtiğimiz dönemlerde 'ahlarla' 'vahlarla' geçen haftaların ardından bizlerinde nasıl cümleler kurduğu aşikarken, bugün, bu başarının keyfini çıkartmak hepimizin hakkı olmalı.

Sadece Galatasaray'a kendi evinde mağlup olan, 3 beraberlik ve 4 galibiyetle, 3 büyüklerin hemen ardında kendine yer bulan Torku  Konyaspor'da bu başarı grafiğin ardından beklentilerin hemen artması doğal olarak da  tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Maç sonunda bir meslektaşımızın Aykut Kocaman'a “Konyaspor bu sezon şampiyon olabilir mi?” sorusuna  verdiği cevap kimilerine göre olumsuz gibi gözükse de; ne kadar işine saygın, günlük sonuçlarla bir yol alınamayacağına inanan bir teknik direktör portresi çizmesi açısından çok önemliydi.

Kocaman'ın, "Daha 8.maçı oynadık. 6 hafta önce bu takım ıslıklandı. Futbolda bu geçişler kolay olmaz. Bu cümleler ve düşünceler çok iddialı şeyler. Şampiyonluk denen olay, 3 tane maç kazanınca olan bir şey değil" demesi, 'Dost acı söyler' atasözünü deyim deyindeyse 'cuk' diye oturtuyordu.

Torku Konyaspor için bazı şeyler çok erken. Şampiyonluk cümleleri abartıdan öteye gitmez. Olmaz mı mutlaka o da olmalı ama, başta yöneticilerin, teknik heyetin, futbolcuların, taraftarların, basın mensuplarının dahası tüm Konya'nın, daha çok ekmek yemesi lazım. Bursa örneği çok farklı. O takımın taraftarları şehir dışında bile olsalar maçlarını takip ediyorlar. Hatta, örneğini biliyorum, Konya'da öğle namazı sonrasındaki bir cenazeye katılan Bursalı arkadaşım,  saat 19.00'da ki bir maça yetişmek için hemen yola çıkmıştı.

Bu tür örnekleri çoğaltmak mümkün. Bazı hedefler mutlaka olmalı, ama onun  için de çalışmalar yapılmalı. Biz bugünün keyfini sürelim. Gaziantepspor karşısında başarılı olan futbolcularımıza destek olalım. Geçen sezonun şampiyonu olan taraftarlarımıza daha çok nasıl destek oluruz onları konuşalım.  Biz hayal edelim, bu hayalin gerçekleşmesi için de çaba gösterelim, inanalım..  

Gerisi mi  kolay.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR