Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

NEDEN?

NEDEN?

Aykut Kocaman oyununu, sistemini, kadro mühendisliğini, koşu mesafelerini, diziliş ve istatistiklere bakışını her zaman savunmuşumdur. Fakat bu kez değil!

Hoca gitsin! Başkası gelsin! Asalım! Keselim! gibi saçmalayacağımı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bizim dışımızda tüm ülkede bir klişe var, “Aykut Kocaman ve savunma futbolu” belki de sırf bu klişeyi kırmak için bu kadro ile bu şekilde çıktı Kocaman maça, yanlış yaptı.

Bir teknik direktör ne ister? Kadro istikrarı oyuncu ve oyun kalitesi! Bir hafta önce Malatya gibi bir takıma 90 dakika 10 kişi mücadele edip oyuna hükmettiği kadroyu neden değiştirdin hocam? Anlayamıyorum!  Levan ile başlamak istiyorum Levan oyun olarak her geçen gün üzerine koyarken bu maç neden kulübeye çekildi. Hocam insanlar konuşur bu malzemeyi onlara verirsek susturamayız artarak devam eder. Konuşurlar konuşurlar.  Futbolun zerresini bilmeyen, senden ötürü sırf Fenerbahçe kinini kusanlara karşı maalesef boynumuz büküldü. Çünkü bu mağlubiyeti senaryo olduğunu iddia ettiler ve şimdi biz demedik mi diyorlar. Can sıkmama adına dün akşam maç bittiği dakikadan itibaren sosyal medya hesaplarını açmıyorum.

Mücahit’ten benim hiç umudum yok! Senin ona verdiğin emeğin yarısını o verse gol kralı olurdu! Ama hadi senin hatırına onu da kazanalım fakat oyuncuyu kazanacağımız maç Fenerbahçe maçı olur mu?  İlla forvet ile çıkacaksan Bajic neden yok? Geldiği günden beri sahada ayakta kalamayan ayakta durmasını bilmeyen bir oyuncu karşımızda inşallah günün birinde ayakta kalmayı öğrenir. Bırak futbolu hayatın sürdürülebilmesi için bu şart. Tertemiz yüzlü bir çocuk masum fakat bu yetmiyor.  

Skubic beyefendinin havaları ve oynama garantisi acaba federasyon listesine Opanasenko’nun ismi verilmemesi ile alakalı olabilir mi? Eskiden hep sol kanattan pozisyon verirdik şimdi sağ kanadımız otobana döndü. Ali Turan orayı kapatmaya çalışmaktan kendi mevkiinde görev yapamadı neredeyse. Bu Skubic hegemonyası artık sona ermeli. Faydadan çok zararı var bu düşüşü engelleme adına birkaç hafta kızağa çekilmeli nasıl Skubic solbekte kullanılıyorsa bir de Alper’i sağa çekip Ferhat solda başlayalım bir de onu görelim. Aklımızda soru işareti kalmasın!

Ertuğrul, Ertuğrul, Ertuğrul kötü gününde olsan bu şutların 3 tanesi gol olmaz, kaleci sakatlansa ya da oyuncu değiştirme hakkı bitse oyuncu kaleye geçse çarpar biri girmez ben akşam gösterdiğin performansı talihsizlik olarak yorumluyorum. 2 maçta Serkan’ın 7 maçta yediğinden fazla gol yedin. Ceza sahası dışından gol atamayan ve ceza sahası dışından gol yemeyen bir takımın maçında dışardan 4 gol olmasının tek mantıklı açıklaması sen olabilir misin? Sadece merak ediyorum.

Ömer Ali Şahiner kendi çocuğumuz diyoruz hep yanında oluyoruz. Sezon öncesi yüklemesi askerlik vesaire soruları oldu kabul ama iyiye doğru değil kötüye doğru gidiyor performansı söylemeden geçemeyeceğim. Belki Skubic efendi kesik yerse sağbekte değerlendirilebilir.

Emin olarak söylüyorum ki bizim Fenerbahçe’ye yenilmemiz doğal ve dünyanın sonu değil ancak bu Fenerbahçe’ye bu şekilde yenilmek benim canımı sıkan yoksa Fenerbahçe Fenerbahçe’dir. Kısa bir denklem kurmak gerekirse biz Antalya’yı kendi sahamızda yenemiyoruz. O Antalya bu Fenerbahçe’yi deplasmanda kendi doğruları ile yeniyor. Sonra evinde bizim bu hafta oynayacağımız Gençlerbirliği’nden 6 gol yiyor. Biz bu diziliş ve oyun planı ile çıkarsak o maçta da sorunlar yaşarız. Takım İstanbul’da kaldı Eyüp maçı var. Aslında moral motivasyon için Eyüp maçı bulunmaz nimet. Fakat bir de Eyüp açısından bakmak gerekir. Onlar da diyecekler ki bu bizim vitrin maçımız karşımızda demoralize bir Konyaspor var bir daha böyle yakalayamayız, canımızı dişimize takalım. Bu maçta alınacak güzel bir galibiyet oyuncuları kendine getirecektir. Neyse ki Serkan’ın cezası tek maçtı Eyüp maçında kalesinde olabilecek. Belki de Mücahit ya da Ozan geçer kaleye kim bilir.

Sonuç olarak; Hiç kimse Konyaspor’dan üstün değildir. İsimler gelir geçer fakat bu camianın ağırlığı için birkaç maç kaybetme pahasına bazı oyuncuları kendine getirmek gerekiyor. Performansları herkesi zor durumda bırakıyor. Devre arasında bizim golcü almamız gerekiyor. Varsın yaşlı olsun tecrübesi ile kazandırır bize maçları, son dönemde şımarık hareketler sergileyen Erdon ayakta duramayan Mücahit ile sezon inanın bitmez.

Bu takım defalarca 5 gol yetti defalarca 5 gol attı amacım takımı karalamak falan değil, Sonuç da değil. Bu takımın normalde oynadığı oyunun hakkı 5 olmaz hele ki bu rakibe karşı hiç olmaz tezini savunuyorum sadece.

Bu maçta yapılan hata ile hocamızı eleştirsek de totalde başarıya ve kendisine, sistemine ve oyun anlayışına inanıyorum. Bazen yükselmek için dibe düşmek hataları daha net sorgulayıp yükselişe geçmek gerekir. Maçın sözü; Hayatın sizlere sunduğu en büyük ödül, buna değecek bir işte çalışıyor olma şansıdır. Sizin işiniz binlerce kişinin aşkı ise buna değecek şekilde oynamalısınız.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR