Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Neden “EVET” diyeceğiz?

Neden “EVET” diyeceğiz?

28 Şubat postmodern darbe sürecinde iliklerimize kadar medyanın önemini idrak ettik. Öyle ettik ki Müslümanları ezen hakir gören ve en az 1000 yıl süreceğine inanılan bir dönemi; bu millet 15 yıl gibi kısa bir sürede yerle yeksan etti. Ve nihayetinde bir finale yaklaştık.

Final diyorum zira istediğimiz kadar güzel pas yapalım oyunu rakip yarı sahaya yıkalım, sonuç itibariyle o golü atamıyorsak asla skor elde etmiş olmayacağız.

Final o yüzden çok çok önemli. Çok şükür ki; Türk demokrasi tarihinde her zaman en kritik dönemlerde sahne almış olan ve adını tarihe şimdiden bu unvanla yazdıracak olan Devlet Bahçeli Bey’in dirayeti ve öngörü uzmanlığı sayesinde ülkemiz büyük açmazdan kurtuluyor.

Kimilerinin rejim diye halk kitlelerini ayaklandırmak istediği platformlarda bir sistem değişikliği ile daha hızlı ve daha özgür bir yaşamın kapılarını aralamış olacağız.

Neden daha hızlı? Bütün kararlar tek elden ve çok hızlı bir şekilde alınacak, bürokrasiye tevdiisi ve sürecin ivme kazanması tek elden çok daha uygun bir pozisyonla yönetilebilecek. İngiliz hegemonyasının dayatmasıyla kurduğumuz ikili ve mıcırıklı sistem inşallah tam bağımsızlık sürecimizle birlikte yok olacak. Özgürlük dediğim de tam da bunun açıklaması. Padişahlık ya da tek adamlık diyen zihniyetler 600 yıl atalarımızın nasıl yönetildiğini bilmezler mi? O 600 yıl dünyaya meydan okumuş cihan devletinin tarihini hiç mi okumazlar?

Saçmalanan noktalardan bir tanesi de gensoru vb. denetim mekanizmaları kaldırılıyormuş! Ne büyük olay. 15 yıldır hangi gensoru geçti mecliste biri bana söyleyebilir mi?

Ülkemiz üzerindeki hükümranlığını kaybetmek istemeyen güçler, koalisyonlar döneminin tarihe gömülmesini hazmedemiyorlar. Bilye boncuk oynar gibi oynamışlar bizimle. Atam Osmanlı 600 yıl hüküm sürmüş ve sadece 36 padişah yönetimde yer almış. 250 yıllık ABD 45. Başkanı seçti. 90 yıllık cumhuriyet tarihimizde kaçıncı başbakanla çalıştık? Kaç tane hükümet eskittik?

Şapkamızı önümüze alıp düşünelim. Ve düşünürken bu işe karşı çıkanlara bir bakalım. HDP karşı, PKK karşı, CHP karşı, ABD karşı, DHKP-C karşı, FETÖ karşı, teröre destek veren haçlı zihniyeti Avrupa karşı…

Müslüman-Türk Milleti bu tarihi fırsatı kaçırmamalı.

Belki tam anlamıyla bu süreç doğru yönetilemedi.

Medyanın önemi dedim ya yarım kalmasın. Kusura bakmasınlar ama ne yazık ki bu kadar güçlü olunmasına rağmen medya halen halka başkanlığı doğru düzgün anlatamıyor/anlatamadı. Hala karşı cenahın ‘hayır’cıların sesi daha çok çıkıyor. Hatta kendimizden hissettiğimiz yakın camialar bile bu furyaya katılmış vaziyette. Yazık oluyor! Zira bu fırsat bir daha ele geçmez! %100 gollük pas var önümüzde. Değerlendirmezsek bırakın bir daha şans bulmayı belki de futbolu bırakacağız.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR