Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

NEDEN ULAŞIMA BU KADAR TAKILDIK?

NEDEN ULAŞIMA BU KADAR TAKILDIK?

Mutat hale gelen Büyükşehir bilgilendirme toplantıları yapıldıkça daha verimli bir hâl alıyor. Şehirle ilgili neredeyse bütün çalışmaların son durumlarından kamuoyu haberdar edilmiş oluyor.

Gözlemim; duruşuyla, hitabetiyle Uğur Başkan her toplantıda özgüvenini bir tık öteye taşıyor. Muhtemelen tecrübelenmenin verdiği bir durum bu…

Akılda kalanlar önemli. Başkan Metro kadar Konyaray’ı da önemsiyor. Yoğun bir trafiği belki de biranda sonlandıracak bir proje Konyaray… Hepimizi heyecanlandıran bir iş.

Başkan’ın “Barış Caddesi tramvayı ile de en kısa sürede bir müjdeyi vereceğiz” cümlesini irdeleyelim. Yakın zamanda bu işin kaynak problemi çözülecek. Barış Caddesi orjinli Beyhekim Numune hastanesine kadar yeni bir tramvay hattı yapılmasının da eli kulağında. Burada altyapı çalışmaları sonlandırılırsa yeni bir masraf oluşturmamak ve projeyi geciktirmemek adına yıllarca kullandığımız nostaljik tramvayları yeniden raylarda göreceğiz.

Bu risk gibi görünse de Başkan durumu vatandaşa en doğru şekilde anlatacaktır. Bu hattın biran evvel devreye alınması araçların konforundan çok daha önemli.

Şehir hastanesinin açılmasıyla birlikte KTO Karatay Üniversitende son bulan adliye tramvay hattı da çevre yoluna - hastanenin önüne kadar uzatılacak.

Bunlar aslında raylı sistem ağıyla ilgili inanılmaz güzel ve organize gelişmeler.

YENİ OTOGARIN YERİ

Başkan daha evvel açıkladığı Aksaray kavşağına yapılması planlanan yeni otogarla ilgili yerin değişeceğini belirtti. İlerleyen süreçte yeni yer belli olur ancak kanaatimce Barış Caddesi, stadyum kesişiminden Aksaray kavşağı Konyaray durağına yatay bir tramvay hattı daha düşünülüyor.

Yeni otogar da bu aralıkta bir yerde olabilir. Böylelikle havaalanından, otogara, stadyuma, hastanelere, üniversitelere ve şehir merkezine kadar ana merkezlerin hepsine raylı sistemle ulaşılabilir hale gelecek.

Yeni caddelerle ilgili süreci de takip ettiğimizde ortaya çıkan bariz bir durum var. Uğur Başkan ve ekibi şehirde ulaşımı geliştirirlerse geriye kalan her şeyin kendiliğinden gelişeceğini çok iyi biliyorlar. Büyük organizasyonlar dâhil, ulaşım altyapısının yukarıda anlattığımız hale geldiğinde şehirde bambaşka şeyler konuşacağız. Zira dünya çapında yapılan büyük organizasyonlar yapılmadan önce o şehirde Metro var mı, raylı sistem ağı nasıl ona bakılıyor. 4-5 yıl içinde çok özel bir şehirde yaşayacağız inşallah…

SAADETLİ DOSTLARA AÇIK AÇIK SORDUM

Dün Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, İl Başkanı Hüseyin Saydam, Gençlik Kolları Başkanı Esat Ergener ve teşkilat yöneticileriyle birlikte ziyaretimize geldiler.

Saadet Partisi’nin arı gibi çalışıp kovana dönüp bakıldığında hiç bal görmediğimiz bir yapısı var. Tam bir “bal yapmaz arılar.” Çalışıyorlar uğraşıyorlar didiniyorlar ama seçimlerde bir netice elde edemiyorlar.

Bunun sebeplerini araştırdılar mı, bir strateji değişikliği gerekiyor mu, Millet ittifakında yer almaları tabanlarının canını yakıyor mu? Saadetli dostlara bunları açık açık sordum:

Hem Vekil Karaduman hem de İl Başkanı Saydam, yandaş medyanın bu durumu doğurduğunu, kendi tabanlarında algının bu şekilde olmadığını savundular. İttifakta olaya sağ ya da sol partiler olarak bakmadıklarını söylediler.

Saadet Partisi neticede Milli Görüş nüvesinin teşekkülü. Var olması önemli. Yeni partileşmelerin hız kazandığı bir ortamda, %1’lerin öneminin ne derecede olduğunu yakın zamanda müşahede ettik ve önümüzdeki seçimlerde de edeceğiz. Allah yollarını açık etsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR