Nefesler Tutuldu

Nefesler Tutuldu
Torku Konyaspor, yarın Avrupa maçını kazanarak moral bulan Darüşşafaka Doğuş’u ağırlayacak. Bu dev maç için Konya’da nefesler tutuldu

Spor Toto Basketbol Ligi’nde 6. hafta heyecanı yaşanıyor. Birbirinden zorlu karşılaşmaların oynanacağı bu haftada temsilcimiz Torku Konyaspor, yarın evinde Darüşşafaka Doğuş’u konuk edecek. Tüm hesapların galibiyet üzerine kuran yeşil-beyazlılarda hedef seriyi sürdürebilmek. Dev Kartallar, bir maç eksiği ile averajla sekizinci sırada yer alıyor. Rakip Darüşşafaka ise beş maçtan 3 galibiyet çıkardı ve puan cetvelinde dördüncü sırada bulunuyor. Selçuklu Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma saat 16.00’da başlayacak. Mücadele NTV Spor’dan canlı olarak yayınlarken mücadeleyi Engin Kennerman, Ziya Özorhon, Mehmet Karabilecen hakem üçlüsü yönetecek.

SAYI LİDERİ TUCKER

3 galibiyet, 1 yenilgi ve bir maç eksiği ile 7 puan toplayan yeşil-beyazlılar, puan cetvelinde bir maç eksiği ile averajla sekizinci sırada bulunuyor. Bu süreçte Dev Kartallarda Clay Tucker 16.7 sayı ortalaması ile takımın sayı lideri olurken Tyrone Brazelton 6.55 asist, Sean Williams ise 7 ribaund-2.25 blok ortalamaları tutturarak istatistiklerde ön plana çıktı. Temsilcimiz rakip potalara 71 sayı bırakırken potasında ise 70.5 sayı görüp 28 ribaund, 18 asist, 4 blok, 5.5 top çalma ortalamaları ile mücadele etti. Öte yandan Konyaspor, lig tarihinde 8 kez karşı karşıya geldiği Darüşşafaka karşısında henüz galibiyetimiz bulunmuyor.

SAVUNMASIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

Darüşşafaka Doğuş, ligde oynadığı 5 maçta Fenerbahçe ve Muratbey Uşak Sportif’e yenilirken, elde ettiği 3 galibiyet ile puan cetvelinde dördüncü sırada kendisine yer buldu. İstanbul temsilcisinde Jordan Wilbekin 13 sayı, Luke Harangody 6.8 ribaund, Reginald Redding 3.8 asist, Semih Erden ise 0.6 blok ortalamaları ile mücadele etti. Geride kalan 5 maç sonunda ortalama 72.8 sayı üretirken potasında 68.6 sayı gördü ve 35.4 ribaund, 15.6 asist, 2.8 blok, 7.4 top çalma ortalamaları tutturdu.

DAÇKA AVRUPADA MORAL BULDU

Öte yandan THY Euroleague D Grubu maçında Darüşşafaka Doğuş, İsrail’in Macabi Fox takımını deplasmanda 84-73 yenerek büyük moral buldu. Grubundaki 4 maçta sadece bir kez kazanan ve 3 maçtan mağlup ayrılan Darüşşafaka Doğuş, İsrail deplasmanından aldığı galibiyetle 5. maçında ikinci galibiyetini almış oldu. Koç Oktay Mahmuti, yarın ligde temsilcimiz karşısında oynayacakları maçta rotasyona gideceği öğrenildi. (Spor Servisi)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.