Seda Erciş

Seda Erciş

Nerde kalmıştık?

Nerde kalmıştık?

Aylardır beklediğimiz maç günü gelmişti. Atiker Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’i Çaykur Rizespor deplasmanında açtı. Bu maç ile birlikte heyecanla, merakla beklediğimiz Konyaspor’u izlemiş olduk.

Geçtiğimiz sezondan farklı olarak kadroda bazı değişiklikler yapılmıştı. Aykut Kocaman aynı oyun sistemiyle takımı sahaya sürerken, Ali Çamdalı’nın maçtan bir gün önce sakatlanması bu değişikliliği biraz daha arttırdı. Orta alanda Amir ve oynaması gereken Çamdalı’nın yerinde de Volkan Fındıklı oynadı ancak bu ikilinin performansı beklediğimizden de kötüydü.

Karşılaşma öncesi Konyaspor’un daha iyi bir oyunla galibiyet almasını bekliyordum. Sonuçta oturmuş bir kadro üzerinde ufak değişiklikler vardı sadece. Fakat umduğumuz gibi olmadı.

Aslında maçın ilk 15 dakikası Konyaspor için fena sayılmazdı . Orta sahadaki eksikliğini diğer oyuncular kapatmaya çalıştı. Yapılan presle birlikte yeşil-beyazlılar topun sahibiydi.

Yine geçtiğimiz sezondaki gibi Konyaspor ataklarını Skubicle sağ kanattan gerçekleştirdi. Etkili de oldu diyebiliriz. Ancak dakikalar ilerlediğinde durum biraz karıştı.

Konyaspor, orta alanda kaybettiği topları sıklaştırınca Rizespor, etkili gelmeyi başardı. Yapılan top kayıpların üstüne bir de maçın kontrolünü Karadeniz ekibine kaptıran Konyaspor, kalesinde üst üste ciddi pozisyonlar gördü. Ancak Konyaspor’un savunma hattı ve kalede Serkan Kırıntılı’nın olması ciddi gol pozisyonlarını engelledi.

Yeşil-beyazlılar, kendi oyununu oynamakta zorlansa da ilk yarıyı 0-0 kapatmayı başardı.

İkinci yarıya ise daha etkili başlayan Konyaspor oldu. Kendi oyununu oynamaya başlayınca ilk etkili atağında golü buldu.

Golü kullanılan kornerde düzgün bir kafa vuruşu yapan Vukovic attı. Bir savunma oyuncusundan çok daha fazlası olduğunu yine yeniden herkese gösterdi.

1-0 öne geçtiği dakikaların ardından Rizespor iyi oyununu sürdürmeye çalıştı ve Konyaspor yarı sahasında ciddi tehlikeler yarattı.

Maçın son bölümünde hatalarını tekrarlayan Konyaspor kalesinde golü gördü. Golden önce çok net bir şekilde elle oynama görülse de hakemin es geçmesi durumu değiştirmedi ve Rizespor golü bularak karşılaşmada eşitliği sağladı.

Galibiyet beklerken Rize deplasmanından böyle bir oyunla puanla ayrılmak önemliydi. Ancak çok bariz bir şekilde takviyenin şart olduğunu hemen ilk maçta görmüş olduk.

İlk haftaları biraz daha beklemek fikri bence yanlış. Çünkü Konyaspor’un net bir şekilde bir ön libero oyuncusuna ihtiyacı var. Geçtiğimiz sezonun kilit oyuncularından Meha, Traore ve Holmen’in olmayışı ne kadar etkiledi görmüş olduk.

En kısa sürede bu takviye yapılmalı. Yapılacak birkaç kaliteli transfer daha her şeyi değiştirecektir.

Geç kalınmış bir transfer umarım iyi bir isimle doldurulur.

Nerde kalmıştık derken, işte bundan bahsetmek istedim. Konyaspor bildiğiniz gibi. Her sezon başı olduğu biraz sıkıntılı ama ilerisi için de umut verici. Fakat bir ay sonra oynanacak Avrupa maçı için ne kadar toparlanır bilinmez.

Merakla bekliyor olacağız…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Seda Erciş Arşivi
SON YAZILAR