Nevşehir ve Kayseri'de kar yağışı

Nevşehir ve Kayseri'de kar yağışı
Kapadokya'da mart ayının son günlerinde yağan kar yerli ve yabancı turistleri mutlu etti - Erciyes Kayak Merkezi'nin 2 bin metreden yüksek kesimlerine de kar yağdı

NEVŞEHİR/KAYSERİ (AA) - Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya, mart ayının son günlerinde yağan karla adeta beyaz bir örtüye büründü.

Kapadokya bölgesinde gece saatlerinde etkisini artıran kar yağışı, Avanos ve Göreme’deki peribacalarında güzel görüntüler oluşturdu. Bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, hatıra fotoğrafı çektirerek kar topu oynadı.

Çanakkale'den bölgeye gelen Fahrettin Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nevşehir'de iş gezisi nedeniyle bulunduğunu, bu vesileyle Kapadokya'yı gezme şansı yakaladığını söyledi.

Kapadokya'yı görmekten son derece mutlu olduğunu aktaran Özkan, "Muhteşem güzelliğine hayran kaldım. Buraya geldiğim için mutluyum. Bölgedeki manzara kar yağışıyla ayrı bir muhteşemliğe bürünmüş. Mart ayının sonunda yağan kar bizi de şaşırttı." diye konuştu.

İbrahim Bayır ise kar yağışının bölgeye ayrı bir güzellik kattığını belirterek, "Kar yağmasına rağmen hava oldukça güzel. Peribacalarının kar yağışıyla oluşturduğu tablo da bölgeye ayrı bir güzellik katmış." dedi.

- Kent merkezinde kar kalınlığı 12 santimetreye ulaştı

Öte yandan sabahtan itibaren etkisini göstermeye başlayan kar yağışı nedeniyle hava sıcaklığının hissedilir derecede düştüğü Nevşehir’de, bugün ve yarın gece don olayı beklendiği bildirildi.

Meteoroloji İl Müdürü Adem Yalçın, il merkezinde kar kalınlığının 12 santimetreye ulaştığını belirtti.

Akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenen kar yağışının yerini soğuk havaya bırakacağını dile getiren Yalçın, "Yağan kar bir taraftan da erimeye devam ediyor ancak bugün ve yarın gece sıfırın altına düşecek sıcaklık nedeniyle zirai don olayıyla karşılaşılacaktır. Çiftçilerimizin tedbir almaları gerekir." uyarısında bulundu.

Bu arada İl Özel İdare ekipleri, bazı köy yollarında kar temizleme çalışması yapıyor.

- Erciyes'te kar yağışı

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes'te de dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla sürüyor.

Kayak merkezinin 2 bin metreden yüksek kesimlerindeki yoğun kar yağışı dolayısıyla kent merkezindeki hava sıcaklığı da 3 dereceye kadar düştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.