New York borsası yükselişle kapandı

New York borsası yükselişle kapandı
NEW YORK (AA) - New York borsası, petrol fiyatlarının son 4 ayın en yüksek seviyesine ulaşmasıyla günü yükselişle kapattı.Kapanışta, Dow Jones Sanayi...

NEW YORK (AA) - New York borsası, petrol fiyatlarının son 4 ayın en yüksek seviyesine ulaşmasıyla günü yükselişle kapattı.

Kapanışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 164,84 puan (yüzde 0,94) artarak 17.721,25 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 19,73 puan (yüzde 0,97) artarak 2.061,72 puana yükseldi. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 38,69 puan (yüzde 0,80) değer kazanarak 4.872,09 puan oldu.

Böylece, Dow Jones Endeksi son bir ayda en hızlı yükseliş gösterdiği günü kaydetti.

Borsadaki artışta, petrol fiyatlarının Aralık 2015'ten beri en yüksek seviyesine ulaşması etkili oldu.

ABD'de Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı yüzde 4'ün üzerinde artışla gün içinde 42,25 dolara kadar yükselirken, Londra Brent türü ham petrolün varil fiyatı da yüzde 4 değer artışıyla gün içinde en yüksek 44,80 dolardan işlem gördü.

Petrol fiyatlarındaki artışta, ABD Enerji Enformasyon İdaresinin küresel petrol tüketiminin 2016 ve 2017'de artmasını öngördüğünü belirtmesi ve Rus haber ajansı Interfaks’ın 17 Nisan’da Katar’ın başkenti Doha’da yapılacak petrol zirvesi öncesinde Rusya ve Suudi Arabistan arasında petrol üretim seviyesinin sabit tutulması konusunda anlaşmaya vardığı iddiası rol oynadı.

Amerikalı bazı enerji şirketlerinin hisse senetlerinde büyük artış görüldü.

ABD'nin en büyük doğalgaz şirketlerinden olan Chesapeake Energy'nin hisse başına değeri yüzde 35'e yakın artış gösterirken, Southwestern Energy Co.'nun hisse değeri yüzde 16, Marathon Oil Corp'un da hisseleri yüzde 13'e yakın yükseldi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.