Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

O Ağaçların Hesabı Bir Gün Sorulur

O Ağaçların Hesabı Bir Gün Sorulur

İyiye iyi derken sizden iyisi olmaz. Bir yanlışı gösterdiğiniz zaman anında ‘kötü-tehlikeli’ ilan edilirsiniz. Bir taraf için geçerli değil bu cümlem. Büyüğünden küçüğüne her grup için geçerli. Bunu bilmek bir şeyleri söylemekten alıkoymaz bizi… Dilimiz döndüğünce doğruları söylemeye devam ederiz.

Konya Şehir Hastanesi’nin açılış gününe götüreceğim bugün sizi. Salgın nedeniyle hızla hizmete alınan sağlık kompleksi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifi ile açılmıştı. Cumhurbaşkanı o gün birçok kliniği gezmiş canlı bağlantılar yapmıştı. Şehir hastaneleri genelinde Konya Şehir Hastanesi’nden bahsetmişti. Biri çok yakın olmak üzere çoğu yazımızda ve haberimizde biz de böyle bir hizmet için teşekkürlerimizi sunduk.

Cumhurbaşkanı o gün Konya kamuoyu önünde bir tek olumsuz cümle kurdu. O da hastanenin yapımcı şirketineydi.

Başkan Erdoğan, Konya Şehir Hastanesi’nin etrafındaki peyzaj çalışmalarını yetersiz bulmuş dikilen ağaçları artırmak gerektiğini belirtmişti. Biliyoruz ki Cumhurbaşkanı böyle şeyleri unutmaz ve bir daha geldiğinde mutlaka kontrol eder.

Dün sabah bir okurumuzdan bu kareler geldiğinde hem üzüldük hem de o günü bir kez daha hatırladık. Anlaşılan değişen bir şey olmamıştı.

whatsapp-image-2021-05-27-at-15-50-57.jpeg

whatsapp-image-2021-05-27-at-15-50-57-1.jpeg

whatsapp-image-2021-05-27-at-15-50-57-2.jpeg

whatsapp-image-2021-05-27-at-15-50-58-1.jpeg

whatsapp-image-2021-05-27-at-15-50-58-2.jpeg

Yazık ki ağaçların çoğu bakımsızlıktan kuruyor. Ciddi bir şekilde yatırım yapılıyor. Ağaçlar dikiliyor. Lakin bir bir kuruyorlar.

Sakın ola buranın toprağı kötü falan demeyin. Zira orası yıllardır HARA bölgesiydi. O alanda iklime uygun her şey yetiştirildi.

İlgililerden istirham ediyoruz. Lütfen bu alandaki ağaçların bakımını yaptırın.

 

KONYALI DEVLER YÜZÜMÜZÜ AĞARTTI

İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl düzenlenen İSO 500 – Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasına Konya’dan 8 firma girdi. Konya Şeker, Eti Alüminyum, Panagro, AYD Otomotiv, Tümosan, Enka Süt, Ova Un ve Safa Tarım.

Sadece bu listede bile Konya sanayisinin ne derece büyüdüğünü ne derece geliştiğini çeşitlendiğini görebilmek mümkün.

Burada dikkatinizi çekmek istediğim bir şey var. 500 sanayi devinin üretimde satışları %15 artarken listede şehrimize gurur veren Konya Şeker %21, Panagro %19 artmış.

Bazılarının her oturakta batırmak için fitne ürettikleri Konyalı firmalarımız binlerce aileye ekmek kapısı olmaya devam ediyor. Sayılarının daha da artması dileğiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR