Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

O Görsele Bakıp Geçmeyelim!

O Görsele Bakıp Geçmeyelim!

Selçuklu Belediyesi’nin Açıkhava ve medya aracılığıyla başlattığı kampanyayı gördünüz mü?

Yarınlarımız yok olmasın mottosuyla paylaştıkları çalışmalar farkındalık oluşturmak için iyi bir araç.

Şöyle düşünelim. Bir belediye ciddi şekilde para harcayarak halkını sıfır atık konusunda duyarlı olmaya davet ediyor.

Çarpıcı cümleler kurarak, ‘BU GÖRSELE BAKIP GEÇECEKSİNİZ AMA’

‘Plastik torbaların doğadan yok olma süresi 1000 yıl! Bugün arkamızda bıraktıklarımız, yarınlarımızı yok etmesin!’ diyor.

Veya bir diğerinde: ‘BU GÖRSELE BAKIP GEÇECEKSİNİZ AMA’

‘Cam şişelerin doğadan yok olma süresi 5000 yıl!  Bugün arkamızda bıraktıklarımız, yarınlarımızı yok etmesin!’ mesajı veriyor.

Kim yaparsa yapsın işin orasında değiliz. Şu var ki baştan sona incelikle düşünülmüş bir proje. Başta Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi olmak üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’un ‘sıfır atık’ konusundaki hassasiyetini biliyoruz. Selçuklu Belediyesi bu noktada doğru cümleler ile farkındalık yapmayı başarmış.

Muhtemelen sizler de görselleri fark ettiniz. Her zaman olumsuz eleştiri yapacağız diye bir şey yok. Çevremiz adına Konya adına duyarlılık gösterilerek yapılan bu iş için Selçuklu ekibini tebrik ediyoruz.

Bizler de vatandaşlar olarak o görsele bakıp geçmeyelim. Cam ya da plastik hangi çeşit atık olursa çevreye atmak yerine duyarlı olalım. İlgili alanlardaki atık kutuları kullanalım. Geri dönüşümün geleceğimiz için olmazsa olmaz bir yönü var.

 

SELÇUKLU’YU ÇATLAK SES ÇIKMADAN YÖNETMEK KOLAY DEĞİL

Selçuklu’dan bahsetmişken biraz da yönetiminden söz edelim.

Başkan Ahmet Pekyatırmacı’nın sessiz ama sağlam adımlarla ilerleyen bir yapısı var. Selçuklu’nun atıl alanlarıyla ilgili sır gibi saklasalar da bazı özel çalışmalar yaptıklarının biliyorum. Olgunlaşınca illaki açıklama yapacaklardır.

9 yıl Selçuklu’ya adını kazımış Uğur İbrahim Altay gibi bir başkandan sonra Selçuklu’da iş yapmak çok zor. Diğerleri gibi değil. Zira çıta çok ama çok yükseklerde. Konya’nın en büyük ilçe belediyesi birçok ilden daha çok bütçesi ve nüfusu var.

Eğitim seviyesi en yüksek ilçe olmasına rağmen çatlak ses çıkmadan yönetebilmek önemli… 1,5 yıldır Ahmet Başkan yerinde ve doğru hamleler yapıyor. Selçuklu dikkatle izlediğimiz bir belediye. Birçok şehir için örnek bir belediye. Bulunduğu yerden daha ileri gitmeli. Doğru gördüklerimizi alkışlamak, yanlışları da yazmak vazifemiz. Nazar değmesin…

 

SALGIN BİZİ ESKİSİ KADAR KORKUTMUYOR MU?

Tarım ve Turizm dönemi sonlanmak üzere.  Sosyal medyadan, eş dosttan korona ilgili daha az şey duyuyoruz. Haliyle gündemimizi daha az meşgul ediyor bu konu.

Bitti mi? Asla! Bunu demek için çok erken. Kendi kendine bitecek bir illet değil. Gerçek şu, ciddi derecede azalma söz konusu. Ölümlerden çok iyileşenleri, atlatanları duyuyoruz.

Hastane yöneticileri, 1 ay önce odalarına günde 20-30 kişi geliyorsa; bu sayının bugünlerde 1-2’ye düştüğünü söylüyor. Bu önemli bir azalma. Kuşkusuz tedbirler bu sürede çok etkili oldu. Özellikle düğünlerin taziyelerin yasaklanması Konya’da pandemi eğrisinin aşağı çevrilmesinde önemli rol oynadı. Vali Vahdettin Özkan’ın son süreçte üst üste aldığı önlemler etkili oldu. Daha sıkı yapılan denetimlerin bugün meyvesini topluyoruz. Konya’nın o ilk 5’ten inmediği günler çok şükür geride kaldı.

Uzmanlar ısrarla grip mevsiminden endişe ediyor. Tedbirleri bırakmadan bu süreci de atlatmalıyız. Salgın kimilerine göre eskisi kadar korkulacak derecede değil. Yaşayanlar süreci en iyi bilenler. İpin ucunu gevşetirsek önünü alamayız…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR