Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

O HABERİN HİKÂYESİ

O HABERİN HİKÂYESİ

Türkiye kamuoyu Kadir Şeker’in işlediği cinayetle yatıp kalkıyor.

Bizler de haliyle olaya ilgi duyup okurlarımızın farklı bakış açılarını görmeleri için gayret ediyoruz.

Olay ulusal gazeteler ve ajanslar tarafından çok sıkı takip edilmesine rağmen en son ve farklı detayları PUSULA ekibi yakaladı…

Açıkçası prensip olarak, cinayet, intihar tecavüz gibi haberlere mesafeliyim. Toplumu infiale sürükleyecek her türlü haberi verirken iki kere düşünürüm.

Peki, neden bu konuyla ilgiliyiz?

Anlatayım.

Bu olay Konya’da yaşandı. Sosyal medyada bir anda gündem oldu ve on binlerce yorum ve tweet atıldı. Taraflardan biri hakkında çok ciddi bilgiler varken diğer taraf suskundu.

Önce maktulün babasına ulaştık. Ardından 14 Şubat’ta gelini olacak meşhur “sevgili” ile konuştuk.

Kadın ifadesini Köprübaşı karakolunda yenilemişti. Ve ifadeden hemen sonra olayın seyrini bambaşka bir tarafa taşıyan o cümleleri aldık ağzından.

Haberi okumadıysanız mutlaka bakın derim…

Bu aşamada acar muhabirimiz Dilhan Dumanoğlu’nu da tebrik etmem gerekiyor. Zira olayın seyrini değiştiren ifadeler onun kaleminden çıktı.

Bizden sonra, İstanbul’daki ulusal gazete ve ajanslar buradaki temsilci dostlarımız vesilesiyle de bizim haberimizi neredeyse aynı cümleler ile servis ettiler.

Ziyan yok, mesele doğruyu yakalayabilmek ve kamuoyunu hakkaniyet ölçüsünde aydınlatabilmek…

Evet, bizler hâkim ya da savcı değiliz. Sosyal medyadan bize kızanlara ve övenlere bu yüzden herhangi bir şey demiyorum.

Kadir’in insaniyet namına orada olduğunu düşünüyorum. Zira ölen kişinin sevgilisinin son ifadeleri delillendirilirse iş çok farklı bir noktaya gidecek.

Kadir Şeker’in işlediği ya da işlemek zorunda kaldığı cinayetle ilgili tüm deliller toplandıktan sonra inşallah adalet yerini bulacaktır. Bu noktada Türk yargısına olan güvenimiz tam.

 

REKTÖRLÜKLE İLGİLİ ÖNEMLİ GELİŞMELER

Biliyorum Selçuk Rektörlük süreciyle ilgili bir şeyler yazmadığım için kızan birçok okur var. Gelen mesajlardan ve sitemlerden bu net anlaşılıyor. Ancak olay arapsaçına döndü. Tıpkı 4 yıl önceki gibi siyasi gelişmeler atamanın önüne geçti. Bugün bu meseleyi çok dallandırıp budaklandırmak istemiyorum. Bu yüzden kısaca değiniyorum. Lakin cumaya kadar bir gelişme olmazsa süreçle ilgili daha önce okumadığınız farklı ve önemli bilgiler vereceğim. Biraz sabır…

 

BÜLENT KORKMAZ HAYIRLI OLSUN

Konyaspor kalan haftalar ve gelecek sezon planlaması için Bülent Korkmaz ile 1,5 yıllık anlaşma sağladı. Şehir olarak öncelikle Ünal Karaman adı ön plana çıksa da gerek siyasi gerekse konjonktürel nedenler Ünal Hoca ile yola devam edilmesinin önüne geçti.

Bülent Korkmaz’ın Konya ile kanı uyuşursa çok farklı başarılar yakalayabiliriz. Zira zaman zaman kök söktüren futbol oynattığını hepimiz biliyoruz. Tabi bu kadro ona ne kadar uygun izleyip göreceğiz.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR