Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

O KÖTÜ KOKUNUN KAYNAĞI!

O KÖTÜ KOKUNUN KAYNAĞI!

DÜN akşam itibariyle sosyal medyadan başlayıp telefon yağmuruna dönüşen koku meselesi hızla gündem oldu. Ardı ardına haberler geçilmeye çalışılsa da kokunun ‘neden’ olduğuna ulaşılamadı. Kaynağı belirsiz olarak dalga dalga yayılan vatandaşları ciddi şekilde telaşlandıran mevzu ile ilgilenmeye başladık.

Nalçacı, Yazır bölgesi, Fetih Caddesi derken neredeyse şehrin bütün ana akslarına yayılan o iğrenç kokunun kaynağını öğrenmek için sabah saatlerinde araştırmaya başladık.

Birkaç kurumla görüşsek de bir netice elde edemedik. Yağışların olmadığından bahsedeni tutun da kanalizasyona sıkıntısı diyenler dahi oldu. En ilginci ise olayı birkaç gündür şehrin üstüne karabulut gibi çöken sise bağlayanlardı. Lakin halk ağzıyla “köpek ölüsü gibi” insanların midesini bulandıran bu kokunun sebebi başka bir şey olmalıydı. Zira yıllardır bu şehirde yaşarız böylesi bir kokuya biz de hiç şahit olmadık.

Araştırdıkça karşımıza sinir kat sayılarımıza ralli yaptıran bilgilere ulaştık.

İnsanları hastanelere kadar sürükleyen, yaşam kalitemizi alt üst eden bir mesele bu…

Halk sağlığını ciddi derecede tehdit eden kokuyla ilgili en nihayetinde konuya hâkim önemli üst düzey bir isimden meselenin aslını öğrendik.

Bilerek ya da bilmeyerek orası soruşturma tamamlanınca ortaya çıkacak.

Maalesef kirli eller bu şehrin kanalizasyonuna korsan kimyasal karıştırmışlar.

Üstelik bu olay yeni değil! Yeşil renkteki bu kimyasalın ne olduğu henüz tespit edilememiş. Arıtma tesislerinde dahi gözlemlenen bu madde incelenmek üzere Çevre Şehircilik Müdürlüğü’ne gönderilmiş.

Aslında alarm verilmiş. Bunu yapana kişi/kişiler ya da firmayla ilgili illaki araştırma başlamış, şehir MOBESELERİ didik didik ediliyormuş. Muhtemelen savcılık da bu konuda gerekli işlemlere başlamıştır.

Sebebi her ne olursa olsun yüzbinlerce Konyalıyı bu şekilde mağdur etmeye hiç kimsenin hakkı yok. Eğer iddia edildiği gibi ticari kaygılar ile bir şeyler yapılıyorsa iki kere yazıklar olsun.

Bu kadar insanın vebalini nasıl alırsınız?

Bu konunun takipçisi olacağız.

 

2021 İSLAMİ DAYANIŞMA OYUNLARI

Dün şehir için önemli bir gündü. İslam İşbirliği Teşkilatı İslami Dayanışma Spor Federasyonu tarafından 4 yılda bir gerçekleştirilen İslami Dayanışma Oyunlarının beşincisi 2021 yılında Konya’da düzenlenecek. Bu organizasyonun 2016 Kültür Başkenti meselesinden çok daha iyi olmasını temenni ediyoruz. Biliyorsunuz önceki Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, organizasyonun İstanbul’da yapılacağını açıkladı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimiyle Konya’ya çok özel bir organizasyon kazandırıldı. Kıymetini bilerek hareket etmeliyiz.

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR