İbrahim Çiçekçi

İbrahim Çiçekçi

O laboratuvar Konya’ya kurulacak mı?

O laboratuvar Konya’ya kurulacak mı?

Normalleşme süreci süreciyle ilgili adımlar yavaş yavaş atılıyor. İlk adım ihracatı artırmak adına ‘sanayi’ kanadıyla atılıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz gün, normalleşme sürecinde sanayi üretiminin koronavirüs tedbirlerine uygun, güvenli devamı için çalışma başlattıklarını duyurdu.

Bakan Koca, Kocaeli Sanayi Odası ile birlikte Gebze'de günlük 5 bin test kapasiteli bir laboratuvar kurduklarını, üretimin devamı için tedbirleri sıkılaştırıldığının altını çizdi.

***        ***        ***

Peki bu laboratuvardan Konya’ya kurulacak mı? Neticede Konya sanayisi de süreçte ciddi bir yavaşlama yaşadı. Ücretli-ücretsiz izin uygulamaları, üretimin durdurulması gibi uygulamalara yapan firmalarımız eski günleri hasretle bekliyor.

***        ***        ***

Konya Sanayi Odası’nın da girişimi ile Konya sanayisinde pandemi takip ve güvenli çalışma adına böyle bir laboratuvar kurulabilir.

***        ***        ***

Bu tabii ki lokal ama güzel bir önlem. Asıl mevzu ihracat kapılarının açılması ve firmaların ürün satması. Neticede üretmek tek başına yetmez, ürünü satamadıktan sonra…

İMKANI OLAN RESTORANLARDAN YEMEK ALSIN

Restoranlar, pastaneler, kafeler neredeyse iki aydır kapalı. Birçok kişi bu sebeple işsiz kaldı. Belki birçok işveren de bundan sonra devam edemeyecek.

***        ***        ***

Kimileri müşteri alamasa da çarkı çevirmek adına paket servis uygulaması yapıyor. Yemekleri yapıp, gel al yöntemi ve evlere servisle satmaya çalışıyor. İmkanı vatandaşlarımız restoranlarımızı desteklemeli. Hatta imkanı olmayanlara alıp ikram etsin. Neticede önemli bir sektör.  Yüzlerce kişinin ekmek kapısı.  Eğer bugün onları görmezsek gelecekte göremeyiz…

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Çiçekçi Arşivi
SON YAZILAR