Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

OKUL TATİLİ UZAYACAK MI?

OKUL TATİLİ UZAYACAK MI?

Dünya tarihinin en önemli salgınlarından biriyle karşı karşıyayız. Hem nüfusun zirveleri gördüğü hem de ülkeler arası etkileşimin en yoğun zamanlarının yaşandığı çağdayız.

Bir bir kapanan kapılar, durdurulan uçuşlar. Muhtemelen kısa süre içinde ülkemizde de sokağa çıkmaya sınırlama getirilecek.

Bunu bir yasak olarak algılamamak gerekiyor.

Özellikle çocuklar ile yaşlıları birbirinden uzak tutmakta fayda var. Uzmanların önerileri hayati önemde.

Maalesef dünyanın farklı bölgelerinden trajik haberler alıyoruz. Aşırı derecede bunlara yoğunlaşıp psikolojimizi bozmanın bir anlamı yok. Devletimiz gerekli tedbirleri alıyor. Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk A,B,C planlarının hazır olduğundan bahsetmişti.

İlaç veya aşı bugün bulunsa birkaç aydan önce kitlesel kullanımı mümkün değil. Devlet böyle bir risk alamaz. Muhtemelen evden eğitim süreci uzayacak. Bunu tatil olarak görmemek lazım. Yeni bir sisteme geçiş evresi…

En önemlisi sağlık. Varsın çocuklar yarım dönem geç atılsınlar hayata…

 

GIDADA SORUN OLMAYACAK

Herkes gibi bizler de gıdayla ilgili son durumları merak ediyor ve araştırıyoruz.

Vatandaşların birçoğu gıdayla ilgili büyük sorunlar yaşayacağını düşünmüyor. Peki, o zaman sorun ne ki marketlerde hareketlilik arttı?

Bunun cevabı insanların karaborsacılıktan korkmaları. Bugün 50 TL olan bir ürünü yarın 100 TL olarak görebiliriz endişesi.

Bu konuda ulaşabildiğimiz gıda temsilcileriyle görüştük. Kesinlikle yeterli stok var cevabı aldık. Bunun yanı sıra stokçuluk yapacağını düşündükleri çoklu alımları da kendi aralarında sınırlama getirmişler.

Zaten Ticaret Bakanlığının ve zabıtalar aracılığıyla belediyelerimizin çok ciddi gayretleri mevcut.

Hiç kimsenin halkı sömürmesine izin verilmeyecek.

Bunun işaretlerini şimdiden görüyoruz.

 

TOPLU ULAŞIM MESELESİ

Uzmanlar yoğun olarak bir araya gelecek ortamlardan kaçınılması gerektiğini dile getiriyor. Toplu ulaşımda haliyle insanlar hep bir arada. Otobüsler en muntazam şekliyle dezenfekte ediliyor. Lakin yine de insanın olduğu yerde bu dönemde her şey olabilir.

Halkımız bilinçli bir şekilde sokağa çıkmayı azalttı.

Son günlerde ortalama 500 bin olan yolcu sayısı 3’te 1 oranında azaldı. Haliyle Konya Büyükşehir Belediyesi, ulaşım planlamada otobüs tarifelerini daha kullanılabilir şekilde düzenledi.

 

YAZIKLAR OLSUN HABERTÜRK!

Ali Rıza Demircan Hoca toplumca sevilen önemli ve sözüne güvenilir bir insandır. Habertürk’teki canlı yayında Hoca aynen şu ifadeleri kullanıyor: "Zina, evlilik dışı ilişki, eşcinsel, evlilik hayatında anal ilişki ve regl döneminde ilişki. Bu yasaklar rahim olan rabbimizin koyduğu yasaklardır. Bu yasaklara riayet ederseniz pek çok hastalığın önlemini henüz daha oluşmadan almış olursunuz”

Veyis Ateş Hoca’ya canlı yayında cevap veremediği için Twitter’dan özür dilemiş. Neymiş “umre ve cuma ve vakit namazı konuşulacağı” programda hoca güya maksadını aşmış. Allah aşkına söylediği hangi cümle sıkıntılı? Allah’ın emirleri dışında ne demiş Demircan Hoca?

Nurettin Yıldız Hoca, İhsan Şenocak Hoca, Demircan Hoca! Toplumu ve gençleri sapkınlıktan uyaran ne kadar âlim varsa el birliğiyle yok ediyorlar.

Yazık! Hocaya değil tepki veren o güruha iki çift söz söyleyin!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR