Mücahit Yaprakcı

Mücahit Yaprakcı

Olacak Olacak Olacak

Olacak Olacak Olacak

 

Türk futbolunun sorunları isimli bir liste hazırlansa bu listenin en başındaki madde “sabırsızlık” olurdu. Rakibine çok az pozisyon veren ve 5 maçta yalnızca 1 kez kaybeden –o da büyük takıma- bir takımı yerden yere vurmak çokta akıllıca bir eleştiri biçimi değildir.

Türkiye’nin taktik anlamda en iyi hocalarından birine sahip olan Torku Konyaspor’un Sivas deplasmanına “Yenemesen de yenilmeyeceksin” mantığıyla gittiği daha maçın ilk yarım saatinde kendini göstermişti. Defansta Vukovic ve Mehmet Uslu’nun anlaşmazlığından kaynaklanan bir pozisyon haricinde pozisyon vermeyen rakibin organize gelmesini engelleyen ancak kendisi de organize olamayan bir Konyaspor izlemiştik. İlk yarıda pozisyona giremeyen temsilcimizde en çok göze çarpan isim Vukovic’ti. Defansımızdaki “dev adam” rakibe asla geçit vermeyen, oynadığı oyunla “Top geçer adam geçmez” diyen bel kemiğimizdi.

İkinci yarıya aynı kadroyla çıkarak oyundan memnun olduğunun sinyallerini veren Aykut Kocaman daha sonra sahanın en tecrübesizlerinden olan Vedat’ı çıkararak takımın en tecrübelisi Uğur İnceman’ı oyuna soktu. Yazının başında bahsettiğim Türk futbolunun sorunları isimli listede ikinci sırada bulunan “önyargı” sebebi ile taraftar Uğur oyuna girdi diye Aykut hocaya kızsa da Uğur İnceman orta sahayı toparlayarak hocasının yüzünü kara çıkarmamıştı.

Rakip 10 kişi kalana dek pozisyon veren, rakibi 10 kişi kaldıktan sonra pozisyona girmeye başlayan Konyaspor’da Rangelov tıpkı geçen sene başındaki gibi taraftara saç baş yoldursa da oynanan oyun ve top hakimiyeti umut vericiydi. Maçın sonuna hakem tarafından 90+Konya atana kadar eklenseydi, Konyaspor hakemi çok yormaz ve 10 dakika içinde golü bulabilirdi. Ancak ne yazık ki 90+3 dakika ekibimize yetmedi ve sahadan 0-0 ile ayrıldık.

Aykut Kocaman 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe’nin başındayken oyunu sıkıcı olmasına rağmen UEFA’da yarı final oynatmış, Baroni o penaltıyı atsa belki de final oynatacak bir hocaydı. Yine aynı sene Fenerbahçe ikinci yarıda 17’de 16 yaparak şampiyonluğa ulaşmıştı. Aykut Kocaman’a güvenirsek, ıslıklamaz arkasında olursak Aykut Kocaman bu takımı en az ilk 7’de bitirir. Taraftar kızmadan önce mırıldanmalı… Hadi İnşallah, olacak olacak olacak!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mücahit Yaprakcı Arşivi
SON YAZILAR