"Oluklu kertenkele"ye rehabilitasyon merkezinde tedavi

"Oluklu kertenkele"ye rehabilitasyon merkezinde tedavi
Amanos Dağları'nda yaralı bulunan, nesli tükenme tehlikesi altındaki "oluklu kertenkele" Osmaniye'deki rehabilitasyon merkezinde tedavi edildikten sonra doğaya bırakılacak

Osmaniye'de, Amanos Dağları'ndaki Zorkun Yaylası Yaban Hayatı Geliştirme Sahası içerisinde yaralı bulunan ve halk arasında "kör yılan" olarak da bilinen "oluklu kertenkele" Osmaniye Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğündeki rehabilitasyon merkezinde tedavi ediliyor.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü görevlilerinin arazide yaptığı inceleme sırasında bulunan ve bir aracın çarptığı tahmin edilen oluklu kertenkele, tedavi için rehabilitasyon merkezine getirildi.

Doğa, Yaban Hayatı Koruma ve Araştırma Derneği Başkanı veteriner hekim Bünyamin Akın tarafından muayene edilen ve sol gözünde travma, baş altı bölgesinde yaralar tespit edilen oluklu kertenkelenin tedavisine başlandı.

Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, oluklu kertenkelenin nesli tehlike altında olan yaban hayvanları arasında bulunduğunu belirterek "Ayakları bulunmayan oluklu kertenkele yılana benzediği için vatandaşlar tarafından öldürülüyor. İnsanlara hiçbir zararı olmayan bu kertenkele termit, karınca ve küçük böceklerle besleniyor ve çiftçi dostu bir hayvandır" diye konuştu.

Oluklu kertenkelenin adının, vücudunun sağ ve sol yanlarında bulunan oluklarından geldiğini anlatan Akın, hayvanın tedavisinin ardından yeniden doğaya bırakılacağını bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.