Şule Taşkıran

Şule Taşkıran

Olur da bir gün…

Olur da bir gün…

Sözlerinize dikkat edin, düşüncelerinize dönüşür, düşüncelerinize dikkat edin ,duygularınıza dönüşür; davranışlarınıza dikkat edin ,alışkanlıklara dönüşür; alışkanlıklarınıza dikkat edin, değerlerinize dönüşür; değerlerinize dikkat edin ,karakterinize dönüşür, karakterinize dikkat edin ,KADERİNİZE dönüşür. (M. Gandhi)

Hayatı nasıl algılarsak öyle hisseder, nasıl hissedersek de öyle yaşarız. Çünkü insan düşündüğü şekle göre hisseder. Yani kalp atışı, beyinden çıkar. Yaşanılan hayatı, sahip olunanları yorumlama şeklimiz ile duygularımıza yön veririz. Burada “olumlu düşün” pozitif düşün” gibi sıradan kalıplardan bahsetmiyorum. Gerçekçi düşünmeliyiz, var olanı olduğu gibi görüp, sonra içindeki eksikliklerim veya fazlalıkları ayırt edebilmeliyiz.

Bazen kendimize telkin vermemiz gerekir; Hayatında sorunlar sürekli olacak, bazen mutlu bazen de mutsuz olacaksın, bazen güçlü bazen de güçsüz hissedeceksin.

Soruna sebep olan yaşantıları ortadan kaldırarak hayatını mutlu edemezsin. Mesela insanlarla sorun yaşamamak İçin onlardan kaçamazsın, trafik sorunu yaşamamak için evden çıkmamazlık yapamazsın bunlarla baş etmeyi öğrenmeliyiz. Unutmayalım ki her sorunun bir çözümü vardır. Başarırım düşüncesinden asla vazgeçme.

Yazımın devamını merak ettiğinizi biliyorum güzel okurlarım devamı için pazartesiyi bekleyelim. Sağlıcakla kalın, hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Şule Taşkıran Arşivi
SON YAZILAR