Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Önce Durdurduk, Sonra Vuramadık

Önce Durdurduk, Sonra Vuramadık

Futbolu niçin seviyoruz? Bunu anlamak için ligimizdeki ilk 5 haftaya bakmak yeterli olacaktır. Sivasspor Galatasaray ile berabere kalıyor Galatasaray ekibimize 4 gol atıyor, Osmanlı Galatasaray’ı sahasında mağlup ediyor Ekibimiz deplasman Osmanlı maçını kazanıyor bugün ki maç ise berabere sonuçlanıyor. İşte Futbolun sürprizleri, güzelliği, her sonuca açık olması, anlatılamayan yanı sevilen yanı budur. Çok uç bir örnek verecek olursak Birçok tarafsız izleyicinin liginde standart İspanyol takımlarına karşı oynadığı, Barcelona maçlarından keyif almamaya başlaması, Barça kaynaklı değil, sonucun bilinmesi, sadece skorun kaç olacağının bilinmemesindendir.  

Maça karşılaşmanın hakemi Serkan Tokat ile başlamak istedim. Doğrusunu söylemek gerekirse ligimizde çok uzun zamandır bu kadar kaliteli bir maç yöneten hakem görmemiştim. Özellikle Konyaspor deplasmanda oynadığı bir maçta, taraftar azda olsa, olmasa da bu kadar kararlı ve net  maç yöneten Serkan Tokat bir Teşekkürü hak ediyor, demek ki isteyince oluyormuş. Bu düşüncemin kırmızı kart ile direk alakası bulunmuyor iki takım adına da oyunu olumlu yönettiğini düşünüyorum.

Sivasspor Konyaspor maçı tempolu başladı, ilk bölümde çok net pozisyonlar olmasa da seyir zevki ve temposu güzeldi. 20.dakikadan sonra oyun tek tarafa döndü. Sivasspor baskıyı artırdı ve bu baskıları pozisyona da çevirdi. Bu bölümde Konyaspor’un mücadelesi ve Gol yememe adına gösterdiği çaba güzeldi. Özellikle Vukoviç sıkıntılı dakikalarda öne çıkan isimdi. Konyaspor devreye gol yemeden girince doğrusu sevindim, ikinci yarı içerde verilen taktiklerle, ekimizin daha etkili olabileceğini düşünürken yine Sivas ekibinin baskısıyla maç başlamıştı. Konyaspor ise bekliyor yakalayacağı hızlı bir hücum ile sürpriz yapmak istiyordu, ancak Sivas akınları şiddetini artırınca Aykut hoca orta alanı toplamak adına ön bölgede cılız kalan Vedat’ın yerine,  Uğur’u oyuna alıp Holmen’i ön bölgeye alarak orta alana hükmetmek istedi. Birkaç dakika sonra ise Traore’ nin oyuna girişiyle kalabalık gelen Sivas takımı ve ataklarının durdurmak veya yavaşlatma adına bir adım atmış oldu. Traore’nin oyuna girişi aslında yine kontradan pozisyon bekleyeceğimizin habercisiydi. Dakikalar 77 olduğunda Serkan’a yapılan Tehlikeli hareket sonrası oyundan atılan Barrales Aykut Hocanın biranda düşüncesini değiştirdi. Acaba 1 puan için gelinen Sivas’tan 3 puanla dönebilir miyim diyerek oyuna Bajic’i almak istedi fakat top yaklaşık 5 dakika dışarı çıkmayınca Bajic ancak 85 dakikada oyuna girebildi. Konyaspor rakip 10 kişi kaldıktan sonra ciddi pozisyonlarda buldu ancak değerlendiremedi.

Sonuç olarak Her ne olursa olsun Sivas gibi bir deplasmandan puan çıkarmak güzel oldu, daha güzel olanı ise 5 hafta sonunda ekibimizin tek mağlubiyeti bulunuyor o mağlubiyette, şuan ki durumu ne olursa olsun, geçtiğimiz sezonu 3 kupa ile kapatan son Şampiyon Galatasaray üstelik deplasmanda alınan 5 puanda küçümsenecek puan değil Konyaspor’a gereken şey ise iç saha galibiyeti Mersin maçıyla bunu da başarırsa milli maç arasından sonra çok daha güzel bir Konyaspor izleyeceğimizi düşünüyorum. deplasmanda kötü oynadığınız bir karşılaşma da gol yemeden alınan puan iyi puandır. deplasmanda kötü oynadığınız bir karşılaşma da gol yemeden alınan puan iyi puandır.

Maçın Sözü; Önce durdurduk ama sonra vuramadık

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR