Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

ONLAR HAKLI BİZ MAĞDUR

ONLAR HAKLI BİZ MAĞDUR

Altyapımızdan yetişen lige çıktığımız sezon iyi işler yapan sol bekimiz, kardeşimiz Muhammet geçirdiği beyin kanaması sonucu hastanede yatıyordu. Hayat mücadelesini kaybeden kardeşimize Allah’tan rahmet camiamıza ve ailesine baş sağlığı diliyorum.

Öncelikle Konyaspor’un zorlu fikstürde ekstra puan diye baktığımız maçlarda aldığı puanlar lig sonunda ne kadar önemli olduğunu hep birlikte göreceğiz bu yüzden maç öncesi bir puana eyvallah der yolumuza bakardık diyebilirim. Gelelim on birler açıklanıp maç içinde dizilişler gerçekleştiği zaman oluşan duruma. Konyaspor klasik olarak alıştığımızın dışında bir oyun planı ile ilk yarıya başladı. Ne alakası var canım bildiğimiz oyuncular diyebilirsiniz ama iş hiç de öyle değildi. Jahovic’in gücünden ve fırsatçılığından yararlanmak isteyen hoca onu kanat forvet olarak kullanmak istedi. Hocanın planına göre alanı Jahoviç boşaltacak arkadan Eto’o boşalan alanları kullanacaktı. Fakat hem oyuncu özelliği bakımından çok yıprandı hem de kanatlarınızı kullanmadan Beşiktaş karşısında puan hayal olurdu. İlk 30 dakika hem diziliş hem hakem kararları hem de oyunun bize yansıttığı bu şekilde bu doksan dakika bitmez oldu. İnanın maç ilk yarı 3-4 olabilirdi. Buna rağmen bir şans golü ile devreyi önde kapattılar. Bu dizilişle zaman zaman Mehdi, Jonsson ve Ali Çamdalı’yı bile kanatta görmek zorunda kaldık. Hoca ilk yarı bittiğinde neyse ki hatasını anladı ve Jonsson’u çıkartıp Fofana’yı oyuna aldı. Ne oldu bu değişiklik olunca Miloseviç ve Fofana kanatlara yayıldı. Jahovic asıl mevkiine geçti. Eto’o oyunu şekillendirdi. İkinci bambaşka bir Konyaspor izledik.

Hem kanat hem göbekte oynama özelliği olan Amir’in girmesinden sonra ise inanın Avrupa’da bu sezon nam salmış takım bitti. Bir ikinci dizilişleri ve planları olmadığı için Beşiktaşlı oyuncuların 90 dakika bu şekilde bari bitsin dediğine eminim. Son değişiklik hakkı için ise hoca bir gol atabilir miyim y ada yersem ona göre diye beklediğine eminim ama o değişikliği on dakika önce yapsa inanın sahadan galip ayrılan taraf olmuştuk. Yine topla buluştuğu tek pozisyon tartışmasız penaltı olan iki net pozisyonumuzdan biri olan pozisyonunda üreticisi olmuştu. Fakat o dakikada penaltıyı çalabilmek için, yürekli olmak gerek, Fırat Aydınus gibi olabilmek gerek! Şimdi sizde neyi çalabildi de onu çalsın diyeceksiniz.

Güzel ülkemde eyyam olmuş diz boyu, lobiler ona göre tabi ortada büyük paralar dönünce de saha dışında da büyük olabilmek gerekiyor. Adam gibi söylemek gerekirse Talisca’nın Ali Turan ile girdiği mücadelede kartı Ali’nin yemesi gerekir. Öte yandan Filipovic’in pozisyonunda Talisca kendini yere bıraksa faul ve ikinci sarıdan kırmızı olurdu ancak oyuncu devam ettiği için eylem de devam etmediği için devam kararı doğru. Pepe’nin kartı bana göre doğru ancak hadi verilmesin Jahovic’e hava mücadelesinde attığı dirsek ve çizgide yaptığı iki müdahalede sarı ve ikinci sarı ya da sarı ve kırmızı şeklinde oyundan atılması gerekirdi.

Aslında hakem maçın gelgitlerinden yetenek ve performans olarak o kadar sınıfta kaldı ki hemen MHK’ye dönüp böyle tempolu bir maçta neden bu hakemi görevlendirdin hakemi defterden silmek için iki takımı da mı kullandın demek geliyor insanın içinden. Sonuç olarak; Beşiktaş’ın bir Konyaspor’un biri sana göresi bana göresi olan 3 penaltısı ve futbolda dünyanın en büyük yalanı küçük dokunuşlar dengeyi bozar, bir bariz golü verilmedi. O fauller ancak basketbolda fauldür. Bu durumda Beşiktaş tarafının mağdur gösterilmesi kara mizah gibi bir şey. Öyle ya onlar Beşiktaş onlar haklı biz ise her zaman olduğu gibi mağdur. Bunun dışında dengesiz bir maç oldu. Maçtan alacağımız ders Jahovic’in kesinlikle gezici değil merkez golcü olması gerektiğidir. Fofana hakkında çok mesajlar geliyor. Fofana hamle oyuncusudur. Direkt olarak maça başladığınızda verim alamazsınız. Rakiplerinizin yenildiği takımlardan puan almanız, kendi rakiplerinizden puan almanız sezon sonu olacağınız yeri belirler. Bu ekstra puanlara haftaya alacağımız bir galibiyet bu işin yüzde 65’lik kısmını bitirdi demektir.

Maçın sözü;  uzak mesafelere ulaşmak, yakın mesafeleri aşmakla mümkündür.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR