Uğur Özteke

Uğur Özteke

Otoparkçı Diye Bakıp Geçtiğimiz İnsanın Sözleri…

Otoparkçı Diye Bakıp Geçtiğimiz İnsanın Sözleri…

Yaklaşık iki hafta önce yaşadığım bir olayı sizlerle paylaşmak için bugünü bekledim.

İşte direksiyonun başına geçtiğim zaman beni titreten olay...

Sektöründeki başarısı, iş dünyasındaki başarısı bir yana benim en az 30 yıldır abim olan Ali Yeğin abim bir dostunu bizimle tanıştırmak gayesiyle akşam yemeği için bizi Ekrem Coşkun Döner’e davet etmişti.

Ekrem abimizin özel ikramları ile nefis bir akşam geçirmiştik. Hele Ali Yeğin abimin tanıştırdığı abimiz ile inşallah ölünceye kadar dost olacaktık.

4 saate yakın görüşmenin ardından Ali abimle, yeni dostumuzla Ekrem abimle tek tek sarılıp vedalaştık arabamıza doğru yöneldik. Kapımızı açıp direksiyona geçeceğimiz zaman Ekrem Coşkun Döner’in valesi ya da oradaki otoparkta görevli Mustafa kardeşim geldi. Tekrar direksiyondan kalktık onunla da sarıldım keyfini halini hatırını sordum.

Tekrar direksiyona geçtiğim anda Mustafa abimiz yanımıza bir daha sokuldu ve “Uğur Abi, NE ZAMAN ADAM OLURUZ?” diye yazıyorsun ya. Ona bir de ‘ana babaya saygılı olmayı öğrendiğimiz zaman, onlara of bile demediğimiz zaman ADAM OLURUZ’ diye yazsana” dedi.

O akşam yağmurunda şiddetini artırarak devam ettiği anda direksiyonda giderken Mustafa kardeşimizi çözmeye çalışıyordum.

Bir; Bu insan düzenli olarak gazete okuyordu.

İki; Demek ki gazetede bu bölüm onun çok dikkatini çekiyordu.

Ve üç; Demek ki bu garip insanımız böyle bir duruma öylesine içerlemişti ki bizi görünce ilk isteği de bu oluyordu.

Bugün anneler günü. Şahsen senenin 365 gününün sadece bir gününü annelere ayırarak bu günde annelere övgüler düzmeyi kendime yediremem.

Ben anamı 365 günün her günü ararım konuşurum, halini hatırını sorarım.

Keşke benim evlatlarım da annesine benim yaptığımı yapsalar.

Bu vesile ile tüm annelerin ellerinden ve gözlerinden öperim.

Sizler için söylenecek o kadar çok şey var ki bizim ki ancak teferruat olur….

KARATAY BELEDİYESİ İHL MÜDÜRÜ

AHMET EROL HOCAMI KUTLARIM

Karatay Belediyesi İmam Hatip Lisesi Okul müdürü Ahmet Erol hocamın, “İŞARET DİLİYLE DİN EĞİTİMİ ÇALIŞMALARI:- TÜRK İŞARET DİLİ DİNİ KAVRAMLAR SÖZLÜĞÜ” makalesini okudukça hocama karşı olan saygım bir kat daha arttı.

Ahmet Hocam ve birlikte bu çalışmayı yapan Mustafa Başkonak hocamı yürekten kutlarım. Buradaki amacı ise hocalarımız, “Türkiye’de işitme engellilerin din eğitimi için temel bir kaynak yoktu. İşitme engellilere din eğitimi veren eğitimcilerle ve işitme engellilerle istişare ederek, ‘Türk İşaret Dili Dini Kavramlar Sözlüğü’nü hazırlamaya karar verdik. Bu sözlükle beraber ortak bir din dili oluşturmayı hedefledik. Sözlük işitme engellilerin okullarında ve yetişkin bireylerin din eğitiminde kullanılacaktır” şeklinde özetliyorlar.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Senin gönlün değişirse dünya değişir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

BÜSAN caddelerinde hız yapmadığımız zaman ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR