Uğur Özteke

Uğur Özteke

“OYNATMAYA AZ KALMIŞ” …

“OYNATMAYA AZ KALMIŞ” …

Malum artık pasaport işlemleri Nüfus Müdürlüklerinde yapılıyor. Bunun için devletimiz aylar hatta yıllar öncesinden çalışmaları başlattı. Önce Emniyet teşkilatı mensuplarının hakkını vermek lazım, Konya ve Genel Müdürlüğü biliyorum polis artık bu işi 10 numara 5 yıldızlık hale getirmişti. İnanın iki üç ay önce idi. Yine Pasaport Şube’de dostların çayını içiyorum. Şubenin o eski yılları gözümün önüne geldi ve gelinen noktada emeği geçen herkese dua ettik. Ve o gün oradaki dostlarımıza şöyle demiştim “Ben yeni başlayacak uygulamanın mantığını anlayabilmiş değilim. Polis bu işi dört dörtlük yapıyor. Şimdi Nüfus Müdürlüklerine verilecek. Ve şakır şakır işleyen sistem şimdi duracak. Millet hem sizi arayacak, hem de durduk yerde Nüfus Müdürlüklerindeki garibanlara kızacaklar. Adamların zaten yükü ağır bir de bu işin altından nasıl kalkacaklar?” deyince oradaki en tecrübeli abimiz “Yok Uğur abi yanlış düşünüyorsun biz oradaki arkadaşlara aylardır eğitim veriyoruz. İlçeler bile harika olacak” demişti.

Şimdi daha üç gün oldu ortalık yıkılıyor. Allah için benim böyle bir durumum yok. Ama bize yazılanları bize anlatılanları, gönderilen kuyruk fotoğraflarını bir görseniz, ne demek istediğimizi daha iyi anlarsınız.

Haaa vatandaş devletten, devleti yönetenlerden daha mı iyi biliyor?

Haşaaaa

Ya bizim gibi bir garibin gözü değerli siyasilerimizden daha mı iyi görüyor?

Haşaaaa Allah korusun.

Elbette büyüklerimizin bir bildiği vardır.

Yarın sistem oturur. İşler Emniyetteki gibi yarın Nüfus Müdürlüklerinde de şakır şakır işleyecektir. Ama anlıyoruz ki bugünlerde pasaport için Nüfus Müdürlüklerine gidenler burunlarından soluyorlar. (Çalışanların müdürlerinden amirlerine, memurlarından güvenlik görevlilerine kadar olan kesimi ise hiç düşünmek dahi istemiyorum) Biz bunu biliyor bunu söylüyoruz.

Mesela örnek mi?

Pasaport için para yatırmak gerekiyor malum. 22 banka ile anlaşma varmış. Maliyeye de para yatıyor tabii. Vatandaş parasını yatırıp gidiyor. Nüfusta yatırılan para görünmüyormuş. O zaman vatandaş işlemini yapamıyor. Ve zamanını kaçırıyor. Bu tamamen online sistem. Yarın bir gün bu da giderilebilir. Ama yurtdışına çıkmak için bir haftası kalan vatandaşın yerine kendinizi koyar mısınız? Empati yapar mısınız?

Dün sabah saat 9.56. Yine bir vatandaş yazıyor.

“Nüfustayım abi. Buradan pasaport almak imkansız. Pazartesiden bu yana yığılma büyüyor. Bahçede dekor olduk. 120 dakikada 8 kişi işlem yaptırabildi. E randevu 20 Nisan’a gün veriyor. Bir günde 20 kişi işlem yapabiliyorsa ellerindekileri eritsinler. Hâlâ sıra veriyorlar. Pazartesi 100 kişi idik. Dün 40 kişi aldı. Dün yeniden sıraya geçtik. 300 kişi olduk. 40 kişi daha aldı. Bugün şu anda 500 kişi olduk…”

Bir başka okurumuz yazıyor;

“Nüfusta pasaport, kimlik ve sürücü belgeleri aynı yerden veriliyor. Bunları ayrı ayrı bölümler yapsa daha rahat ve huzurlu olmaz mı? Şimdi bir de ekstradan pasaport hengâmesi çekiyoruz… Hiç değilse kimlik ve ehliyet pasaporttan ayrılsın. Saygılar” …

Bir başka vatandaş arıyor ismi bizde yazılı Nüfus Müdürlüğü’nde çalışan bir görevli ile bir vatandaş kapışıyor. Allah’tan sonradan birbirlerinden davacı olmuyorlar.

………………….

Tekrar başa dönüyoruz. Bu alanda bürokraside yeni bir dönemin ilk günlerini yaşıyoruz. Daha bunun gibi pek çok sorun olacak. Emniyet’te bir günde müracaatını yapıyordun iki gün sonra Ankara’dan evinize pasaportunuz geliyordu.

Bir süre dişlerinizi sıkın. Çünkü görülüyor ki o günler hayal gibi. Masal gibi.

Herkes iyi niyetli, Nüfus Müdürlüğü çalışanları da üzerlerine mecburiyetten yeni bir yük almış durumdalar. Empati yapacağız. Çok çalışacağız. Çok sabredeceğiz ve bu işe de karşılıklı olarak alışacağız.

SELÇUK ÖZTÜRK VE EKİBİNİ

BUNUN İÇİN SEVİYORUM…

İki hafta oldu galiba. Bizi birileri hem de Selçuk Öztürk’e muhalif olduğunu sandığım birileri bu fotoğrafları gönderdiler.

foto-4-162.jpgfoto-5-099.jpgfoto-6-056.jpgfoto-2-371.jpg

Biraz dikkatli bakarsanız Konya Ticaret Odası’nın Eğitim ve Sağlık Vakfı Kurucu Yönetim Kurulu üyelerinin, yine mütevelli heyeti başkan ve üyelerinin tek tek isimleri tarihe not düşülmüş. Üniversitenin duvarlarına silinmeyecek şekilde kazınmış. Hüseyin Üzülmez Başkan, Celalettin Yılmaz, Hamdi Bezirci, Naci Atalay, Hatice Mendi, Mustafa Temiz, Veli Öncan, Ertuğrul Uslu, Mustafa Büyükeğen ve Mustafa Kabakcı gibi bu şehrin değerli isimleri orada.

İşte biz niye geçmişi silmeyelim.

Geçmişi karalamayalım.

Geçmiş de bizim bugün de bizim. İnşallah yarınlar da bizim olacak diyoruz. İşte bunun için.

Dün kötü ise inanın bugün de kötü. Yarın çok daha kötü olur.

Bu vesile ile Başkan Selçuk Öztürk ve çalışma arkadaşlarına dünlerine sahip çıktıkları için teşekkür ediyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Allah rızkınıza kefildir imanınıza değil. O yüzden rızkınızı değil imanınızı dert edinin.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hava karardıktan sonra ışığı ve hiçbir işareti olmayan bisiklet ve motorlular yolun en solundan gitmedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

       

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR